Mechanikai szűrés?
Az akváriumomban jelengleg egy szivacs, és egy vízpumpa látja el a biológiai szűrést.
Mechanikai szűrésre egy sera fil 120-asom van.
Kérdésem az, hogy ha kiveszek egy szűrőrekeszt(a 3-ból), és a maradék kettőbe durva szivacsot teszek, csinálok-e nagy hülyeséget? Nagyobb áramlás, mivel kevésbé lassítódik = jobb mechanikai szűrés. ( így el tudom adni az egyik rekeszt, és a siporaxot is.)
Vegyél le egyet mondjuk egy hétre, és ha tényleg érezhetően nagyobb a teljesítmény, akkor ne tedd vissza.
De én az elsőbe perlonvattát tennék ha mechanikai szűrésre kell.
Mondjuk szerintem tehetsz az elsőbe perlont, a másodikba meg hagyod a siporaxot. És ha gyorsan tömítődik 2-3 naponta tisztíthatod, mert van külön bioszűrésed. Én is szoktam, mert atom sok perlonvatta van bent és 2 nap alatt nagyon eltömítődik.
Miért csinálnál ekkora hülyeséget? Egy maréknyi Siporax többet ér, mint több liternyi szivacs. Csinálj egy összehasonlítást szivacs és Sipo között:
A Sera Siporax baktériumok által felhasznált felülete más szűrőanyagokhoz képest, egy adott mennyiségre korlátozva:
SERA BIOPUR FORTE 0,6-szeres
SZÉN 15-szörös
KERÁMIA 34-szeres
AGYAGGOLYÓ 78-szoros
BIOLÓGIAI SZŰRŐSZIVACS 108-szoros
BIOLABDA 770-szeres
Ja, és a másik dolog, hogy mivel 700 l/h, inkább kihasználnám a teljesítményét, hogy szedje össze a nagyobb koszokat, és keverje a vizet. A siporax akkor érne valamit, ha lefojtanám az áramlást.
következő ötlet: tudom elég gagyi, de siporax(zsákban) nem érne többet, ha egyszerűen rátenném a szűrőszivacsom( a biológiai) tetejére? :D a vízpumpa szívó hatása miatt lenne áramlást benne, ennél jobb nem jut eszembe.
Yourdestiny: tudom, hogy többet ér több liter szivacsnál, de az áramlás egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy hasson a szűrőrekeszben.
A sera mellett beüzemeltem egy 2l-es sűrű szivacsot aquael pumpával CSAK biológiai szűrésre.
Te azt hiszem félre értetted, én nem akarok kialakítani biológiai szűrést a sera 700 l/h- jában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!