Ha külön kapható szűrőkamrával és töltettel bővítem a szűrőt akkor romlik a teljesítménye?
Viszont a mechanikai szűréshez épp nagy áramlás kell.A belső szűrőknél nehéz megtalálni az egyensúlyt. Ha gyors az áramlás, nincs biológiai szűrésed, ha lassú, van valamennyi biológiai is, de akkor nem forgatja úgy a vizet.
Így én újabban letettem a sima gyári motoros szűrőkkel való biológiai tisztításról, és inkább egy 2 literes szivacsra tettem egy aquael fan-2 es vízpumpát.
A mostani sera fil 120 700l/h-val forgatja a vizet, szedi a nagy szennyeződéseket, a szivacs a vízpumpával nagyjából 100-150 l/h-ra állítva látja el a biológiai szűrést( persze az aljzaton, növényeken, díszeken megtelepedett bacik is jók erre, de ilyen kis vízmennyiségnél kell valami, ami besegít.)
És ráadásul az egész elfér az oldaüvegen, így nem annyira feltűnő.(a sera eltakarja a szivacsot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!