Akvárium bejáratás növények, világítás, aljzat nélkül ér valamit? Akváriumban a víz járna külső szűrővel. (több lent)
Őszintén szólva én nem sok értelmét látom. A növények segítenének a biológiai egyensúly kialakításában. Jobb lenne, ha úgy raknád össze, hogy már csak a halakat kelljen majd beletenni.
Meg egyébként is. 1 hónapig eszi az áramot úgy, hogy nincs benne semmi. Ez így nekem furcsa lenne. De te tudod.
szerintem jó ötlet. addig is legalább érik a szűrőd és a vized is. csak ne felejtsd el halkajával etetni a szűrőd :)
amikor berendezésre kerül a sor, akkor szívd le a vizet egy vödörbe, tedd át abba a szűrőd addig amíg berendezed. a lényeg, hogy ne öntsd ki a vized. így lesz egy némileg érettebb vized is a szűrőd mellé :)
ha végeztél a berendezéssel, akkor értelemszerűen visszarakod a szűrőt és visszaöntöd a vizet :)
esetleg annyit segíthetsz a szűrőbaciknak, hogy beraksz néhány csigát vagy garnélát. ők is ugyanazt termelik, amit a halak csak kisebb mennyiségben.
1 hét után néhány kisebb halat (akvárium méretétől függően persze. nekem pl 112 literesbe került 1 hét után 4 szivárványos guppi. egyszerűsítve: 30-60 literig 1, 60-100 liter között 2-3, 100tól pedig 3-4 guppi méretű halban gondolkodj) be lehet tenni, hogy rásegíts a baciknak. ha nem telepíted tele hirtelen egy csomó hallal, akkor nem lesz gond azzal ha 1 hét után 1-2 kisebb halat beleraksz...bajuk nem lesz tőle ha betartod a vízcseréket (amit alapban is be kell tartani a bejáratás alatt is) :)
persze ha esetleg beraksz 1-2 halacskát, akkor őket érdemes kipecázni egy nagyobb edénybe (ne abba, amibe majd a szűrő kerül, mert abban túl nagy lesz az áramlat nekik) amíg berendezel :)
amúgy szerintem a ház összes víztárolásra használható edényét felhasználva simán megoldható a dolog :D vagy ha nincs elég edényetek, akkor kérj kölcsön a szomszédtól.
mondjuk azokat az edényeket, amiket nem akvarisztikai célra használtok eredetileg, érdemes átfertőtleníteni neomagnolos oldattal (szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!