Tippek egy kezdő akvaristának?
akvárium mérete:73cm(hossz) x 40cm(mag) x 36cm(szél)
üvegtető van
világítás:Polylux xl FT8/18W/860 házilag csinált almaturában
szűrő:Hydor Crystal 4 (ma rendeltem meg)
fűtés:aquael AQ-100 26 fokra beállítva
növény: kétféle hínár
Úgy döntöttem hogy egyenlőre hanyagolom a lámpa dolgot,inkább veszek bele kis fényigényű növényeket (a "mohás aksik" mindig is jobban tetszettek a hínárokat meg elteszem aztán majd tavasszal kirakom a kerti tóba)
Ahhoz elég a mostani világítás is,nem?
itt egy kép a lámpáról:
azon gondolkozom hogy úgyis van villanyszerelő ismerősöm esetleg megcsináltatom hogy 2 fénycsövesre aztán teszek bele Sera Plant color T8-t
Sera fénycsövet ne vegyél, mert fél év után kidobhatod. Legalja minőség. Meg egyébként is, a növényes fénycsöveknek nem látom túl nagy előnyét. A daylight-al ugyanazt éred el. Igaz, nem sugároz annyit a növényeknek megfelelő tartományban, de a fényere a 2-2,5-szerese, szóval ugyanott vagy. Kivétel, ha buksz a rózsaszínt fényt adó csövekre :)
A lámpában úgy látom alufólia van. Hát... az is valami, csak hamar megmattul, plusz be fog sárgulni idővel.
Ha nem akarsz kizárólag tetővilágítást, és megfelel a lámpa, és persze van is rá keret, egy jó választás lehet. Ár/érték arányban is jó. 2x24 Watt a te esetedben már közepes világításnak is megfelel.
Hogy a belseje mit rejt, nem tudom. Mindenesetre a véleményeknél időnkénti felvillanást emlegetnek, fusd át. Ebből arra tudok gondolni, hogy talán nem elektronikus előtéttel szerelt. Erre rá lehet kérdezni. Természetesen ettől még a lámpa nem rossz.
természetesen most pont nincs nekik de találtam másikat,ehhez mit szólsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!