Milyen akváriumot?
a biotóp nagyon összetett dolog.
azonos élőhelyről származó halak és növények az egyik dolog.
de a másik sokkal bonyolultabb és szebb: természetes környezettel minél jobban egyező berendezés (fák, kövek, falevelek stb) és vízparaméterek.
pl a nekem nagyon tetsző feketevíznek magas a csersav tartalma, ezért inkább savas, mint lúgos és persze lágy víz. ez egyébként nagyon sok halfajtának ideális, mert ők nem szeretik többnyire a kemény, lúgos vizet.
szerintem ez az akvarisztika csúcsa és nem a növényes akvarisztika, amit sokan annak tartanak :) ha sikerül egy szeletnyi természetet megvalósítanod az már maga a csoda :) a növényes akváriumok általában nekem nagyon mű hatásúak ellenben egy igazi biotóppal, ami teljesen természethű...szerintem érted hogy értem :)
Hát ha nyugat-dunántúli vagy, akkor térj be Szombathelyre. Van itt egy bolt, ami sügerekre specializálódott. Szint minden beszerezhet fajt tudnak hozatni, néha van egy-két ritkaság is a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!