Miért pusztulhatnak a páncélosharcsáim?
Májusban indítottam be a 180 literes (nagy)akváriumomat.
Először 3 kékpajzsos páncélosom volt, ők a mai napig megvannak.
Novemberben-decemberben vettem:
- 3 panda páncélosharcsát: nagy akváriumban 1 hónap után elpusztultak, szinte egyidőben,
- 3 gyászfoltos páncélosharcsát: nagy akváriumban 2 hét után elpusztultak,
- 3 gyászfoltos páncélosharcsát: kis akváriumomban mai napig élnek,
- 4 violaszínű páncélosharcsát: nagy akváriumban mai napig élnek.
Miért lehet, hogy két páncélosharcsa faj bírja a körülményeket és két faj pedig nem?
Azt elfelejtettem írni, hogy az egyik páncélos az elpusztulása előtt féloldalt feküdt az aljzaton (még lélegzett, de úszni már nem tudott). A többit nem láttam, hogyan pusztult el, mert sűrű a növényzet, sok a búvóhely.
Most már lassan 2 hete, hogy az utolsó cory is elment a pandák és a gyászfoltosok közül. Viszont a kék-pajzsosak és a violaszínűek még mindig remekül vannak.
Most annyit változtattam, hogy
- a hőfokot 26 fokra visszavettem,
- a szűrő alsó részébe (kb. 1 liter) tettem siporaxot (kerámia hengerek),
- a vízcserénél 6 helyett csak 1 kávéskanál sót tettem,
- elhagyom a JBL ferropol növénytápot.
Köszönöm a válaszokat, megoldódott a rejtély egy része.
A díszhalas korrekt volt és szólt, hogy nem csak én reklamáltam a panda és gyászfoltos harcsák pusztulása miatt (ugyanabból nagykerből jöttek), így ma visszakaptam az árukat.
Your destiny: a syporax a legutolsó szűrő, előtte vannak a szivacsok. Úgy néz ki, működik. Mintha a fonálalgák növekedése lassult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!