Jó lesz így az akvárium? Hozzáértők help
Tegnap vettem egy Aquael 54L-es akváriumot, járt hozzá egy belső szűrő(levegőztető is), magánszemélytöl vettem, ezután bementem a Campona-ba, és ott vettem 6 növényt, kavicsos aljzatot,, tápföldet a növényeknek meg egy kis dekorációt:)
Szóval jól átmostam a kavicsot összeraktam, feltöltöttem minden ok a szűrő megy(bár szinte hangtalanul de látszólag tisztítja a vizet rendesen),a barna vízböl egy este alatt a csinálta azt a vizet ami a képeken van, visszatérve a Camponába azt mondták hogy 5-6 napig kell járatnom az akváriumot aztán mehetnek a halak.Szeretnék 8 neonhalat, esetleg ha lehet pár garnélát melléjük.Egyszerre betehetem a neonokat és a garnélákat? vagy várjak pár napot amig a neonok megszokják az új helyet, és csak utána a garnélákat?hány garnélát tegyek 8 neon mellé egy ekkora akkuba? Amúgy van automatikus fűtő is.
Amúgy ezek közül van amelyik tetszik, de szerintem ezeket állatkereskedésbe nem tudom megvenni.. Microdevario kubotai
Smaragd törpe razbóra Boraras Brigittae Horadandia atukorali
Tehát miért nem jó a neonoknak?
1. Világos aljzat. - Stresszeli őket.
2. Kevés növény.
3. Rövid úszótér. - A neonoknak az a legfontosabb, hogy minimum 70cm hosszú akváriumuk legyen, mert szeretnek hosszúakat úszni.
De hogyha neked nem számít, hogy a halaid jól érezzék magukat, vagy direkt kínozni akarod őket, akkor vegyél csak neonhalakat.
1. a követ nem mostad át rendesen(mosd még egy kicsit át + főzd ki)
2. két betta nagyon jól mutat addig még szét nem tépik egymást és fel nem fordul az egyik ! bettát másik bettával sose rakunk össze max nősténnyel szaporítás céljából ideiglenesen...
3. gagyi műnövények fujj, meg az a koponya is csak koszfogó de ez ízlés kérdése...
4. neonokat 10-15 alatt nem éri meg venni mert nem érzi jól magát, és jól se mutat
Szóval szummázva mosd át forrázd ki a követ és a koponyát, majd tedd be újra, töltsd fel újra, töltsd fel 3-4 hetet járasd majd rakj bele guppykat. dekoratív halak könnyen tartható és ha még esetleg szaporodik is plusz sikerélmény. majd hetente max kéthetente 50%-os vízcsere amit úgy kell hogy vödörbe 1 napot állni hagysz 25 liter vizet hogy a klór kipárologjon majd halakról leszeded a fele vizet egy csővel lehet kapni ilyen aljzatporszívós cuccokat teljesen jó a manuális majd ugye rájuk a friss víz de nem rázúdítod mintha a budit öntenéd le :D hanem szint úgy csővel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!