Mi kell még a betta tartáshoz?
Talajfűtés fölösleges, sőt ültetős növényekhez ártalmas.
A világítást viszont kihagytad, pedig az nélkülözhetetlen.
Ja, látom a 2. linkben, van gyári világítás...
Arra mindenesetre készülj, hogy az a világítás híresen gyenge konstrukció, lehet hogy hamar tönkre megy.
A benne lévő kompakt fénycső pedig bele van forrasztva, cserélhetetlen.
Pont egy ilyesmi kérdésre adtam választ az előbb. Sebaj, bemásolom ide is. :)
"Ha szabad tanácsolnom valamit. (igaz, nem a növénnyel kapcsolatban, azt már leírták előttem)
Ha ilyen akváriumot akarsz, innen rendeld: [link]
6000ft-ot spórolsz, és még ingyen ki is szállítják.
Ja, és 11W van felette, nem 9. Elviekben elég lehet microsorium-nak, és cryptocoryne-nak is. Nekem 1 éve ezek vannak egy pont ilyen szettben, táp nélkül, és bőven elvannak, szépek, semmi bajuk. Mellettük még jávai moha van.
Ha pedig gyepet akarsz, próbálkozz meg a riccia-val, bár az kérdéses, hogy megmarad-e. Így tudsz belőle gyepet csinálni: [link]
Én ezt mostanában tervezem megcsinálni."
Talaj melegítőt én se tennék bele, viszont betta mellé még vennék pluszba egy termosztátos fűtőt, mert a szetthez csak egy fix fűtőt adnak, ami ha egész nap megy, is max 3-4 fokkal emeli a hőmérsékletet. Szóval lehetnek ingadozások. Ez olyan 2-2,5 ezer ft, nem nagy összeg. Bőven kijön a talajfűtő árából.
A világítás tényleg egy érdekes cucc. Ismerek olyat, akinél 2 évig bírta, de olyat is olvastam már, hogy pár hónap. Szóval ez zsákbamacska. De amíg működik, jó.
Ja, és a végére: a növény Eleocharis parvula. Neki több fény kell ennél, és tápozás, nem érdemes vele próbálkozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!