Ebbe már mehet egy betta hím? Egyedül jobb neki vagy 2 nősténnyel?
Figyelt kérdés
30 literes akváriumom van. 2 hete csinosítgatom élő növényekkel, bujkálóval... Van benne melegítő, szűrő, levegőztető. A víz is két hete benne áll és naponta pár órára ment a szűrő is. Mehet bele a kiszemelt bettám?2013. jan. 6. 18:10
1/8 anonim válasza:
Ez az akvárium 1 db bettát bír el.
A szűrőt pedig kapcsold be, és onnantól kezdve menjen napi 24 órában.
Járjon így 2-3 hétig, és utána mehet bele hal.
Annak ugyanis, hogy álló szűrővel pangott benne a víz, pont semmi értelme nem volt.
Pár naponta egy kis halkaját szórj a vízbe a bejáratás alatt.
3/8 anonim válasza:
Tény, hogy jobb lett volna ha folyamatosan járatod a szűrőt és jobb lenne ha még várnál mondjuk két hetet állandóan járó szűrővel, de egyébként ha most belerakod, akkor se lesz baja. Én mindenképp az egyedülre szavaznék, erősen védi a területét más halaktól.
4/8 anonim válasza:
"hetente cseréld ki a víz 50 százalékát és havonta egyszer teljes vízcserére van szükség."
Ez jó :D
5/8 anonim válasza:
Ja és ha még egy tanácsot elfogadsz, akkor az új akvárium bejáratásához csinálj hetente kb. 30%-os vízcserét pár hétig.
6/8 anonim válasza:
1. vagyok.
Azért az érdekelne, miért lettem lepontozva.
Nem mint ha számítana maga a pontozás, csak hátha én is tanulok valamit.
Mert ezek szerint valamit rosszul írtam.
Kérem, aki lepontozott, vagy bárki más, aki tud magyarázatot, az ossza meg velem, hogy tanulhassak a hibámból!
Miben hibáztam, mit írtam rosszul???!!!
7/8 Platypus válasza:
A hím betták elég heves udvarlók. Ha éppen kész van a habfészek, akkor addig zaklatják a nőstényt, amíg vagy leikrázik, vagy felfordul. 30 literben nem tudnak hova menekülni a nőstények. 50 litertől ajánlott több bettát együtt tartani, és érdemes legalább 3 nőstényt számolni egy hímre.
8/8 Bozsikrisz válasza:
A szűrőt folyamatosan kellett volna járatni, tilos megállítani. Én már akkor frászban vagyok, ha 30-40 percre szét kell szednem a takarítás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!