Hogyan kell 100% RO vízzel vizet cserélni az akváriumban?
Nem tudom, hogy mi a célod összességében.
Régebben Hydrodotyle sp japan, és hemianthust tartottam víz alatt, pro soil talajban, RO vízben, hal nélkül. JBL tápgolyót + panzi aquaplantot nyomkodtam a talajba, és engedtem bele palackból a CO2 gázt, és kapott 70 literre 2x 26W fényt. Az volt ez:
---
Aztán ugyanezt halakkal is, fele csapvíz + fele RO keverve (8-10nk körül). 3 lámpával világítottam, 112 literesbe, ugyanezzel a hülye tápozással, azért mert ezt elég volt csak havonta és én lusta vagyok tápozni:
Aztán ecsetalgás lett:
http://www.youtube.com/watch?v=9GHYoXws-wU&list=UUgr5ty0Rli3..
------
Aztán bedobtam a növényeket 20%-os Hypós vízbe, utána vödörbe kis ideig sötétbe. Ez volt az algátlanítás :D
-----
Aztán most megint ott tartok, hogy hal nélkül van a növény, de most külön csak a Hydrocotylet növesztek és most víz fölött, emers. Így nem lesz algás :) Szimplán RO vizet öntök neki, 5 centis vízben van, a levelei kilógnak a szárazra, de le van takarva hogy nagy legyen a páratartalom és nem kap CO2-t semmilyen formában.
Tápgolyót se kap most, hanem helyette GA macro + Micro folyékony tápot adok neki. Táphiány nincs, a növény fejlődik. 2db izzó világít neki. És nincs táptalaj, csak 50 Ft-os kőgyapot. Növöget így is. Most ezt nincs kedvem lefotózni, de itt van az asztalon.
Összességében az a célom, hogy ne kelljen előkészített csapvízzel keverni az RO vizemet, csak simán RO-val cserélhessek. Namármost alapjáraton a magnézium és a kalcium a csapvízből kerülne az akváriumba, ezt pótolni kell, meg 4-6 körüli keménységre vissza kellene keményítenem a vizemet, ennek keresem a (költséghatékony) mikéntjét. :)
Az akvárium egyébként 300 literes, és hetente 100 litert cserélek.
Jól néz ki az akváriumod! A Hydrocotylet én is kinéztem magamnak, de ott még nem tartok, majd ha már minden működik, újratelepítem az aksit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!