Tulajdonképpen miért kell vizet cserélni az akváriumban?
Figyelt kérdés
2011. máj. 14. 13:39
1/11 anonim válasza:
mert bealgásodik és az nemjó a halaknak csak az algaevőnek...
2/11 anonim válasza:
mert ha nem cserélnéd le 20-30%-át hetente, akkor a halaid szépen belehalnának a mérgezésbe! Tulajdonképpen....
3/11 Platypus válasza:
Leginkább azért, mert a haleleség fehérjetartalma végül mérgező nitrát formájában halmozódik fel az akváriumban. A nitrátot speciális módszerekkel és anaerob szűrőkkel el lehet távolítani, de ezek egy hétköznapi akváriumhoz túl bonyolult dolgok. Ezért vizet cserélünk, mert ez könnyen megvalósítható. Az akvárium szűrése arra való, hogy a halak vizeletéből származó ammóniát nitritté majd nitráttá alakítsák a szűrőbaktériumok. Az ammónia rendkívül mérgező, a nitrit kicsit kevésbé, a nitrát viszonylag magas koncentrációban is elviselhető a halaknak.
4/11 A kérdező kommentje:
1. nek: akkor sem volt algás a víz,a mikor még nem cseréltem hetente vizet.
2. nak köcsög vagy.
3. nak. Köszönöm, ez egy nagyon jó válasz.
2011. máj. 14. 13:58
5/11 anonim válasza:
köcsög vagy Te b+ ! Normálisan válaszoltam!!!
6/11 A kérdező kommentje:
Ismét a köcsögséged bizonyítod.
2011. máj. 14. 15:17
7/11 Doruss válasza:
Nem köcsög, igaza van. Tényleg mérgezést kapnak. Létezik ammónia és nitrátmérgezés. Ezek az anyagok a halak pisi-kakijából, a felbomlott kajamaradékból szépen felhalmozódnak, azért kell a vízcsere, hogy ezt szinten tartsuk és ne legyen belőle túl sok. Általában erre vezethető vissza az, ha olyat látsz, hogy "miért pusztultak el egyik napról a másikra tünetmentesen a halaim?"
8/11 A kérdező kommentje:
Nem azért köcsög amit mond, hanem ahogy mondja.
2011. máj. 14. 16:23
9/11 anonim válasza:
Hogyan is mondtam tulajdonképpen? :)
10/11 anonim válasza:
szerintem nem kell!!Ha növények van az elég.Én kb.3 éve tartok akváriumot úgy hogy nem cserélem a vizet,csak az algát kaparom le az oldaláról hogy látni lehhessen őket,
de halak nem szeretik, ha felbolygatják őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!