Az egyik aranyhalam mindig bántja a másikat, és megtépi az úszóját. Mit tehetnék, hogy ne bántsa?
3 aranyhalunk van. Egyszerre vettük őket, egy picit, meg két körülbelül ugyanakkorát.
Viszont az utóbbi hónapban a 2 nagyobb közül az egyik jobban kezdett nőni, miközben a másik ugyanakkora maradt.
És az utóbbi időben láttam hogy a közepes aranyhal (gyönyörű, szinte fátyolos nagy úszója van) úszója sebes és tépett.
Figyelni kezdtem őket, és a legnagyobb mindig kergeti, majd nekimegy és csipkedi a másik halat (a legkisebbel nem csinálja ezt)
Miért lehet ez? Eddig semmi baj nem volt, ugyanúgy etetem őket, minden este kapnak bőven enni..
A legnagyobb hal valami kitenyésztett fajta, vörösesarany- fehér színű, a másik kettő szép fátyolos úszójú és halványabb/világosabb narancssárga)
Válaszokat előre is köszönöm:)
Akkor írjak egy hirdetést hogy:
"El szeretném ajándékozni 2 aranyhalamat, csak olyanok jelentkezzenek, akiknek van üres, minimum 150 literes akváriumuk- vagy ha nincs, akkor legalább a halakat már odaadom ingyen, így csak akváriumot és egyéb berendezéseket kell hozzá vásárolni! :)"
Vagy ezt hogy gondoltátok?:) Visszavinni nem hiszem hogy tudnám.. Általában nem veszik vissza a halakat..
Az utolsó kommentre
1 nem kell ilyen hirdetést feladnod, lehetsz te is olyan, mint minden eladó, hogy bármit rásózol bárkire, (mint veled is tették) csak pénz legyen belőle.
2 Inkább te hogy gondoltad, hogy először megveszel egy állatot, anélkül, hogy bármit is tudnál róla, és utána próbálsz meg informálódni róla.
Bezzeg ha valaki vesz egy csivavát, egy évvel előtte elkezd kérdezősködni, milyen pórázt vegyen, pedig az "csak" egy kutya, nem egy olyan összetett rendszer, mint egy akvárium.
Meg -elnézést, ha félreértettem a hangsúlyt, de nekem így jött le- azt hogy képzeled, hogy még hogy még te akarod kérdőre vonni a segítő szándékú embereket, a saját hibád miatt?
A megoldás egyszerű, vagy nagyobb akvárium, vagy kisebb hal.
Attól, hogy ez neked nem tetszik, nem fog megváltozni, a természet nem a te elképzeléseid szerint működik.
Előzőnek:
Igaza van (mármint neked, előző :D) az akvárium, sokkal bonyolultabb, nehezebb, mint egy kutya csak sokan (mint a kérdező) azt hiszi, hogy beledob 3 halat az akváriumba, és ennyi...
Ha nincs pénzed 150 literes akváriumra, akkor ne tarts Aranyhalat. Ez ennyire egyszerű! Ajándékozd el őket és tarts olyan állatokat amelyeknek tudod biztosítani az alapvető igényeiket. Ha egy kis panellakásban laksz akkor ne tarts Bernáthegyit sem, ez ugyanaz a szitu.
Üdv,
Mennyi jó válasz van itt előttem.:D
Már csak a kérdezőnek kellene feldolgoznia a válaszok tartalmát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!