Az egyik aranyhalam mindig bántja a másikat, és megtépi az úszóját. Mit tehetnék, hogy ne bántsa?
3 aranyhalunk van. Egyszerre vettük őket, egy picit, meg két körülbelül ugyanakkorát.
Viszont az utóbbi hónapban a 2 nagyobb közül az egyik jobban kezdett nőni, miközben a másik ugyanakkora maradt.
És az utóbbi időben láttam hogy a közepes aranyhal (gyönyörű, szinte fátyolos nagy úszója van) úszója sebes és tépett.
Figyelni kezdtem őket, és a legnagyobb mindig kergeti, majd nekimegy és csipkedi a másik halat (a legkisebbel nem csinálja ezt)
Miért lehet ez? Eddig semmi baj nem volt, ugyanúgy etetem őket, minden este kapnak bőven enni..
A legnagyobb hal valami kitenyésztett fajta, vörösesarany- fehér színű, a másik kettő szép fátyolos úszójú és halványabb/világosabb narancssárga)
Válaszokat előre is köszönöm:)
Na ne mondd már, persze majd megveszek nekik egy egész óceánt. Nem halat akarok tenyészteni.. Ne mondd már hogy 2 normál aranyhalnak (meg van egy nagyon kicsike) nem elég egy 50-55literes akvárium..
Tartottunk már benne több halat is, és egyik se lett agresszív.
Ez egy átlagos osztott farkú aranyhal várható mérete: [link] (50 literben igazán meg sem tudna fordulni.)
Helyproblémád van.
Viszont.. mégis mit tudnék csinálni? Nem akarom kidobni egyiket sem.. Nincs semmi megoldás? (nem tudok nagyobb akváriumot venni)
Elég rendeset csalódtam az eladóban, mert ő anno vásárláskor azt mondta, egy 50 literes akváriumba nyugodtan vehetünk 5 halat is.. de gondoltam az már nagyon sok lenne, így maradtunk kettőnél, és olcsóbban ideadta "bónuszként" a 3-at ami nagyon kicsike..
Persze nekem is utána kellett volna olvasnom.. A többi hal tartásával mindig is tisztában voltam, egyedül az aranyhalak tartásával kapcsolatban nem kutakodtam a neten..
Hanem gondoltam most majd bízom az eladóban.. Ennyit erről!
Ha a jó tanács, problémád megoldása nem érdekel vagy csak olyan baromi okos vagy akkor fel se tedd a kérdésedet.
Vess erre egy pillantást és értelmezzed a leírtakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!