A guppijaimnak és a neonhalaimnak nagyon gyorsan jár a kopoltyujuk és lefelé néznek az akvárium aljára és néha megrázzák magukat,3 már el is pusztult.50literben 20an vannak, éjjel is megy a szuro és a levegozteto,24fokos víz. Mi a baj?
Ez [link] és ez [link] alapján a még 24 fok optimális mindkét fajnak.
Egy próbát megér ez a lehűtés, de a fehéredést és a dudorokat biztos, hogy nem ez okozza. Inkább valami betegség tünete lehet.
Nálam most is 27 fokos a (kemény, 20nk fölötti) víz, sőt a kánikulában 29-30-re is fölment már, de így is jól elvannak a neonok és a guppik is. Szűrő megy, levegőztető nincs!
Kb 20 éve tartok halakat és vegyész a végzettségem, de erről a vízkeménység-oxigéntartalom összefüggésről még nem hallottam...
Ja igen! (Látom időközben jött előttem még egy válasz), én is vízcserét javasolnék először is. Kb az akvárium vizének harmadát, felét lecserélném. Aztán ha magától nem javul a helyzet, akkor jöhetnek a gyógyszerek.
Azért nem olyan drága az, főleg hogy 50 literes csak az akvárium, abba nem kell olyan sok. Egy fiola jobb fajta (pl Sera-s) gyógyszer 1000-2000Ft körül van, de az több száz liter vízhez elég.
A létszámról meg annyit, hogy nem szerencsés, de mivel kis testű halakról van szó, még elfér ennyi ekkora akváriumban. De több már ne legyen!
(Bocsi, hogy három választ külön küldtem el egymás után, csak közben jutottak eszembe a dolgok. :))
Szia!
Nekem van egy tippem,hogy mi lehet a baja!Baktériumos fertőzés!Columnaris baktérium okozza!Tünetek a száj,uszonyok fehér elszíneződése.Gyorsan terjedő baktérium!A halak imbolyogva lebegnek a vízfelszín közelében.A túl lúgos víz miatt alakul ki.Kezelésükre a Sera Baktopur ajánlott,az adagolást,a dobozra rá van írva,mert az függ az akvárium méretétől is!És persze vízcsere ajánlott.
De talán jön erre valaki,aki tud valami más információt adni neked!Nekem ez a tippem,a leírásod alapján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!