Szerintetek várjak még?
12. 14.-én lett beüzemelve a akvárium, holnap jöhetnek a növények és mondjuk a harcsák, vagy inkább még csak a növények? Lesz 2 anci/6 törpeszívóharcsa), 6 páncélosharcsa, 4 gurámi, 10 rajhal, 4 sepregető garnéla.
126l-es az aksi.
A növényeket hogyhogy nem az indításnál tetted bele?
Én még várnék 1-2 hetet a halakkal. És őket se egyszerre rakd bele, hanem mondjuk 1-1,5 hetente egy fajt.
Áhá, értem. Igazából csak azért írtam, mert így kicsit nehezebb lesz ültetni, vízzel teli akváriumnál.
Én még várnék, de ha most beköltözteted a harcsákat, már így is többet tettél a beüzemelés alatt, mint sokan. Indító baktérium kultúrát használtál?
Mármint a baktérium kultúrára gondolsz, ugye?
Van, aki szerint fontos, és szükséges. Szerintem teljesen felesleges. Ha belegondolsz, 15-20 évvel ezelőtt nemigen létezett ilyen cucc, mégis akvarizáltak sokan. Ha kivárod a 4 hetet, akkor úgyis kifejlődik a baktérium kultúra a vízben.
A kaja adagolást viszont ajánlani tudom, jó kis módszer. Elvégre a baktériumoknak is kell tápanyaga a szaporodáshoz. :) Persze nem kell sok, éppen csak egy pici. És a halak betelepítése előtt egy részleges vízcsere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!