Most akkor mennyit várjak a halak betelepíése előtt?
Köszönöm a válaszokat.
Platypus:
Fokozatos betelepítés alatt azt érted, hogy előszr tegyem őket zacskóstul a vízbe egy kis időre, és csak utána engedjem ki őket, vagy esetleg azt, hogy ne vegyem meg az összes halat egyszerre, tartsak pár napos szüneteket?
Áronn:
Kösz, de inkább nem szeretnék semmilyen "vegyszert" használni, hogy felgyorsítsam, inkább kivárom.
Murr:
Vízcsere minek? Akkor mindig csak újabb meg újabb klórozott csapvíz kerül bele nem? Az oké, hogy pihentetem előtte, de akkor se nagyon értem.
Fokozatos telepítés alatt az utóbbit értem, tehát nem szabad egyszerre megvenni a halakat, hanem először csak egy-két darabot, aztán 3-4 napos időközönként a többit. Ez azért fontos, mert így a már meglévő halak nekiállnak ammóniát termelni, ami a lebontó bacik tápanyaga, így képesek tovább szaporodni és felkészülni a további ammóniamennyiségre. Ha hirtelen raksz bele sok halat, akkor azok átmenet nélkül rengeteg ammóniát termelnek. Ez az ammónia túl sok az eredeti baciállománynak, hiszen addig nem volt min szaporodni. A halak számára ez az egyik legveszélyesebb mérgezés, ráadásul nagy mennyiségben már magukra a bacikra is mérgező, hiába az a tápanyaguk.
Ezt a fokozatos telepítést részben ki lehet cselezni, ha a 2 hetes bejáratási időszakban ammóniát adagolsz az akváriumba. A telepítés előtt ebben az esetben kell egy drasztikus vízcsere. Az ajánlott sera nitrivec is erre való, az valójában egy baktériumkészítmény nekik való tápanyaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!