JBL Manado talajt hogy érdemes akváriumba tenni indításkor?
Azt tudom, hogy alaposan át kell mosni, jó sokszor. (németül rá van írva, magyarul ezt elfelejtették :/)
Mosás után, az akváriumba helyezve arra gondoltam, hogy félig feltöltöm vízzel, és úgy hagyom, hogy a barnás por ülepedjen le. Azért félig vízzel, mert a növényeket csak utána ültetném be.
Szerintetek ez jó ötlet? Vagy ha elkezdek mondjuk másnap ültetni, újra fel fog keveredni a por? Azt még megemlíteném, hogy jávai mohát gyökérre kötözök, microsorium pteropus-t szintén, egyedül egy Cryptocorine-t ültetnék magába a talajba.
És még egy kérdés. A szűrő menjen már a talaj behelyezése után? Nem szívesen terhelném meg ezzel a poros vízzel. Így csak ültetés, berendezés és teljes feltöltés után indítanám a szűrőt.
Mit gondoltok erről?
Igen, ezt tudom, hogy nehéz bele ültetni. De csak 1 növény menne magába a talajba, a többi kötözős.
Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy a szűrő menjen-e addig, amíg le nem ülepszik a por. Nem túl nagy megterhelés neki ez?
Tehát akkor jól gondolkodtam, ráérek ültetés után indítani a szűrőt?
Perlonvattát hova tegyem? Csak simán bele a vízbe? Az a gond, hogy sima szivacsszűrőm van, abba nem lehet beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!