Mennyit fogyaszthat az akváriumom egy hónapban? Szűrő: 8W 24órát megy Fűtő: 300W 5órát megy/nap Világítás 18W 4órát megy/nap 150 l-es
8W x 24 óra = 192W
300W x 5 óra = 2500W
18W x 4 óra= 72W
Legyen 30 napos a hónap, tehát 192W x 30 nap + 2500W x 30 nap + 72W x 30 nap = 82920W
82920W / 1000 = 82,92 kWh (kilowattóra)
Ha 1 kWh 50 forint, akkor 82,92 x 50 = 4146 forint per hónap. Remélem nem tévesztettem el.
bocs de azért nem válaszoltam az üzenetedre, mert az előző kérdésednél szerintem elég világosan leírtam mit és hogyan számíthatsz ki. feltételeztem, hogy azért el tudod helyezni a saját adataid a képletekben...
ez volt ugyebár az előző kérdésed:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3..
destiny viszont volt olyan rendes, hogy kiszámolta neked :)
na jah...én azért számoltam 5 órával, mert úgy könnyebb lényegesen számomra és mert nálam a nem túl jó hőszigetelőképességű 340 éves erkélyajtóm mellett fityeg az akvárium (szóval télen ténylegesen megy szerintem 5 órát a fűtés) :).
amúgy világíts napi 8 órát, ez igazán nem oszt nem szoroz (akkor már ne ezen spórolj, hanem pl ne használj lágyvizet és csak csapvízben tartsd a halaid. persze ehhez olyan halak is kellenek, amik jól elvannak csapvíz keménységben is :)). de 4 órányi fény alatt semmi de szó szerint semmi nem fog megmaradni :) bár 150 literre a 18W sem épp a legjobb...de azért kijár az élőlényeknek a 8 órányi "nappal" (a halaknak nagyjából az jelenti a nappalt, amikor világítasz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!