Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem ér annyit egy hal,...

Miért nem ér annyit egy hal, mint például egy kutya?

Figyelt kérdés
Az a problémám itt a nagy állatbarátok (tisztelet a kivételnek)mélységesen felháborodnak ha valaki,úgy tart egy állatot,hogy az szenved!Viszont az akvarizálásnál lesz@rják,hogy mit érez az a szegény hal!Nem érdekli őket ha különböző igényűek azok a fajták amit egyberak,Nem érdekli a víz szűrése,hőfoka,mekkora mennyiségű teret igényel.Már nem is válaszolok sokszor mert mindig jönnek ilyenekkel,hogy "jó neki a kis akvárium is mert akkor nem nő meg akkorára ha kicsiben van tartva , felesleges a levegőztető szűrő éjszakára meg úgyis hangos nem lehet aludni"És a végén én vagyok hülye mert felsorolom a hal igényeit!A kedvencem a betta és a gömbakvárium.Az milyen jópofa,és tartsd nyugodtan nekem pohárban jól elvan stb.ha megdöglik szegény akkor nem baj veszek másikat.Miért nem képesek megérteni,hogy a halaknak is kell biztosítani a megfelelő körülményeket,és először utána nézni mik az igényeik,és nem az alapján megvenni,hogy milyen színesek,vagy jópofák.
2009. aug. 20. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled. Én azon háborodtam fel, mikor a saját nagymamám azt mondta, hogy a kutya nem ér annyit, mint a tyúkok, hiszen a kutya nem hasznos, mert nem tojik tojást... (nem bántja, nem éhezteti, "csak" nem simogatja és nem szeretgeti, hanem elvan a kutya az udvaron - tehát nem szenved az állat) Ha nem tisztelném és nem szeretném a nagymamám, biztosan heves vitát kezdek, de nem lett volna értelme... Igyekszünk mi mindent megadni annak a kutyusnak, amit a nagymamám nem ad meg neki.
2009. aug. 20. 20:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nah ezért nem tartok halat. Felellősségteljes vagyok, folyton attól félnék, hogy rosszul érzi magát, de nem értek annyira ehhez, nem látnám, ha beteg vagy ilyesmi, csak szakkönyvek elolvasása után, azt meg (már elolvastam egy párat) nem igazán értettem:S (15 éves vagyok). Pedig nagyon tetszenek a halak, majd ha rendesen tudom őket gondozni, akkor beruházok néhányra^^
2009. aug. 20. 20:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Ha otthon beleegyeznek tarts nyugodtan,csak kezdj viszonylag kevésbé igényes halakkal (kevésbé igényes=nem igényel semmi különleges vízminőséget,tápot,stb)Ha betartod azt a néhány alapszabályt,akkor nem lesz gond.Ha betegek lesznek azt észre fogod venni,és tudod kezelni.Ajánlom az akvarista.hu oldalt itt sok értékes informácíót találsz,külön fórum van szinte mindenre(halfajok,víz,betegségek,növények,felszerelések)

8 éve akvarizálok hidd el nem bonyolult,és a halak meghálálják,a látványukkal!szóval hajrá!:)

2009. aug. 20. 21:22
 4/10 Salx Narval ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, neked teljesen igazad van.Én 30-éve nevelek halakat és engem is simán lepontoznak, ha leírom, hogy mit hogyan, kellene csinálni.Nem kell ezt, komolyan venni.Akad olyan kérdés, amire talán nem is kellene reagálni, mert tisztán látszik, hogy a kérdezőt, nem a megoldás érdekli, csak megerősítést szeretne kapni a hülyeségére.Sokan vannak, akik még az alapokkal sincsenek tisztában, de tanácsokat adnak.Sok kisgyerek ír és pontoz, az oldalon.Érthető, hogy lepontoznak, amikor olyan dolgokról írunk, amiről fogalmuk sincs, nemhogy alkalmazni tudnák.De szerintem azért az egy két srácért, érdemes válaszolni, akik szeretnének minél többet megtudni az akvarisztikáról és nem csak tartani, de nevelni és gondozni is szeretnék halaikat.Én azért találkoztam már az oldalon, jól képzett akvaristákkal is és jókat beszélgettünk egy-egy kérdés kapcsán.Ha úgy érzed, hogy a kérdezőt, nem igazán érdekli a válaszod, akkor is írd le a tapasztalataidat. Azok kedvéért tedd , akik tanulni szeretnének.Nem csak a kérdezők olvassák el a válaszokat, a pontokkal és a minden hozzáértést nélkülöző reagálásokkal,nem kell foglalkozni.De védd meg határozottan, a tapasztalataidat, hogy az arra érdemeseknek, segíteni tudj.SN.
2009. aug. 21. 05:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
én màr làttam olyan àllat kereskedést ahol az elpusztult halakat CSAK UGY! odaadtàk a horcsogoknek(bocs hogy nem irok mindig ékezeted mert francia a billentyuzet)
2009. aug. 21. 10:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves SN!

Hidd el nem a lepontozás zavar(Az már régen nem),hanem az idióta hozzáállásuk.Nem elég,hogy szenvednek náluk a halak,de még másokat is biztatnak a rossz példára mert náluk is él még a hal.Pedig te is tisztában vagy vele mi a különbség(már látványban is) az olyan halak közt amik a túlzsúfolt akváriumban elvegetálnak valahogy egy két évig,vagy szép egészségesek,és megfelelő körülmények közt vannak tartva.A kérdezőt csak annyiban hibáztatom,hogy nem néz utána rendesen a feltételeknek mielőtt megveszi a halat.(Bár sokszor ajándékba kapja,vagy a lelkiismeretes kereskedő sózza rá,sajnos)

2009. aug. 21. 11:17
 7/10 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát igen a kérdéseket olvasva, nyilvánvaló, hogy egyetlen könyvet nem olvasott el a kérdező. Ott ül a számítógépe előtt és még arra is lusta, hogy rákeressen egy két dologra.Ha ezt megtennék,és valami nem világos,megérteném a kérdést, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak, ha tudunk.De ott nem sokat lehet tenni, ahol még az alapok is hiányoznak.És nem is hiszem, hogy a mi válaszainkra kíváncsiak, hanem a többi velük hasonló szinten lévő "akvarista" ostoba válaszaira.(Jó a klóros csapvíz?...Jó hát,én is abban tartom) És ehhez hasonló válaszokat várnak.Jöhetsz te ott a PH-val,meg a víz keménységével, csersavtartalmával,stb, fogalmuk sincs róla miről beszélsz és nem is érdekli őket.De azért vannak, akiknek érdemes segíteni.További szép napot SN.
2009. aug. 21. 15:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Hidd el, a kutyáknál meg a macskáknál is ugyanez van, mint a halaknál! A kérdések kb. fele olyan, hogy miért szedi le magáról a kutyám a ruhát, meg képtelenek megérteni, miért nem jó, ha szaporítják a keverék kutyájukat, mikor a menhyelek 300%-os túltelítettséggel működnek és többségükben az ilyen kutyák kölykei kerülnek be. Meg miért nem jó a Tescós táp, amikor azzal is elvan a kutya. Annyira elegem van! Sajnos bármelyik másik állatos témába leírhattad volna a kérdésedet, ugyanúgy igaz lett volna. :( Egyébként abban, amit írtál, az állatkereskedések is hibásak. Ott, ahova én járok, van egy akvárium, az van ráírva, hogy sügér mix és gondolom, ha valaki megkérdezné, hogy ez az elnevezés milyen halakat takar, nem tudnának válaszolni, ezt abból gondolom, hogy amikor foltos páncélosharcsát akartam venni, az eladó nem tudta, hogy az milyen, ki kellett néznie egy könyvből.
2009. aug. 24. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, az is nagyon tud idegesíteni, amikor valaki feltesz egy olyan kérdést, hogy pl. milyen természetű kutya a labrador, ami az egyik legnépszerűbb fajta, szóval több száz cikket találhatna róla a neten. Ezzel csak az a baj, hogy ha ilyen a mentalitása, akkor már előre látom a kutya sorsát... Ja, és gyakran akkor teszik fel a kérdés, mikor már megvan a kutya.
2009. aug. 24. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen,nagyon felelőtlenek az emberek nem képesek megérteni,hogy egy állat nem olyan mint egy ruha vagy játék (ha nem kell,vagy megunom,vagy odaadom valakinek)Függetlenül a fajtájától.volt nemrég egy kérdés amiben a gyerek büszkélkedett,hogy fogott egy szöcskét és bezárta egy üvegbe és adott neki füvet enni.Legszívesebben bezártam volna mellé.
2009. aug. 24. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!