Akvárium méret, nettó, bruttó. Avagy most melyiket vegyem?
Kinéztem egy 60 literes, hajlított frontüvegű akit, és vettem egy 48w-os (T5 fénycsöves) világítást, gondoltam a 60 literhez, egy low-tech akihoz az pont jó, 0,8w/l ...
De utólag gondolkoztam, hogy annak a nettó térfogata kb 45 liter lesz, mert bele fog menni 12-14 liter talaj (lesz benne egy domb) + a faág, kövek, növények (külső szűrő lesz, ex700)
Szóval most azon gondolkozok, hogy lehet, hogy inkább egy 72 litereset kellene, de abból nincs hajlított üvegű:( Semmiképp nem szeretnék feketével ragasztottat, de egy hajlított üvegűhöz képest azért kevésbé esztétikus egy "hagyományos" (de átlátszóval ragasztott) akvárium, nem?
Ti melyiket választanátok?
Én magamnak sima tégla akváriumot választanék, mert nekem az tetszik. A ragasztással se nagyon szoktam foglalkozni, hogy milyen színű. Persze nagynál biztos az áttetsző ragasztás a szebb. De nekem van itthon egy 30l-es kocka akváriumom, fekete ragasztással, annak pl kifejezetten jól áll ez az úgymond "fekete oldalszegély".
48W-os világítással én a 72l-es aksit választanám, mert ahhoz is elég. A szűrő is jó a nagyobbhoz. Akkor meg miért ne lehetne nagyobb? Azzal könnyebb boldogulni is, jobban beáll az egyensúly, több fajta hal választható bele.
De ha esztétikusat akarsz, egy ilyenhez mit szólsz? [link]
Kicsit nagyobb, mint amit szögleteset először kinéztél (63l), íves is, és még ragasztás sincs az elején. Igaz, az ára is nagyobb. :S
Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat:)
Akkor azt hiszem maradok a standard 72 literesnél átlátszó ragasztással. az íves akváriumok nem tetszenek, szóval azt semmiképp nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!