S. O. S. darakór! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Szerintetek? A halaim darakórosak lettek. A kereskedésben az eladó adott parakil turbot, de szerintem ez nem elég, mert csak 100 l-re való, nekem meg 200 l-re kell. Mondtam is neki, de azt mondta, hogy ez nagyon erős, kinyírja a neonokat. Azt tanácsolta, hogy csináljak egy nagyon erős sós vizes oldatot, abba egyesével tegyem a halakat, és mikor feljön a víz színére, vegyem ki, tegyem vissza az aksiba. Szóval, mielőtt kinyírnám, gyorsan vegyem ki, oszt kész. Én ezt nem merem megcsinálni. Szerintetek? Mert szerintem így mindenképpen elpusztulnak, csak az a kérdés, hogy miben.2012. nov. 20. 16:57
1/5 anonim válasza:
Hát nekünk is voltak darakórosak a halaink. Annyit tudok, hogy a parakillt talán a törpe tarisznyarák nem bírja, de úgy általában mindegyik bírja. Amúgy nyugodtan öntsd bele mind, és nem tudom hány fokos a víz, de mi ilyenkor oylan 28-29 fokosra megemeljük a vízhőmérséklete, míg el nem tűnik róluk.
2/5 A kérdező kommentje:
Az enyém alapból 26, most feljebb raktam, már 27, de 29-re állítottam
2012. nov. 20. 17:10
3/5 anonim válasza:
2-3 napig ha 29 fokon megy, semmi bajuk sem lesz. Ja és azt kihagytam, hogy miután eltűnt róluk a dara, cseréld le a víz felét, de az se baj ha az egészet.
4/5 anonim válasza:
A kezelést 3 naponta ismételni kell, legyen még nálad bőven parakill.
A turbó valóban erős, a sima bőven elég lett volna. De adagold előírás szerint, így van esélyük túlélni, ha nem tűnnek el a kórokozók, akkor viszont nincs.
A tömény sós gyorsfürdőt meg ne csináld egy neonnal... Sügerekre, nagy testű halakra beválhat (bár csak tüneti kezelés), de ilyen kistestűeknek akkora stressz és megerőltetés, hogy többet árt mint használ.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2012. nov. 20. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!