Fiú guppi hátuszonyán egy áttetszőnek tűnő hólyag nőt! Mi lehet ez? Sokat vakarózik is. Nem hiszem hogy darakór, olyat már láttam és azok apróbbak. A többi halnak semmi baja.
Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 20:52
1/11 Platypus válasza:
Lehet hogy karfiolbetegség. Nem tudod lefotózni?
2/11 A kérdező kommentje:
Holnap lefotózom, már alszanak...
Kb 1,5 mm átmérőjű, áttetsző hólyag.
Ha karfiolbetegség akkor mi a teendő?
2012. okt. 24. 21:16
3/11 anonim válasza:
Én a helyedben kidobnám azt a guppit, mert megfertőzi a többit, és az összes kipusztul. Az enyémek is így haltak meg.
4/11 A kérdező kommentje:
néztem képeket a karfiolbetegségről, úgy látom az nem átlátszó.
2012. okt. 24. 21:18
5/11 A kérdező kommentje:
hát sajnálnám... :-(((
2012. okt. 24. 21:19
6/11 anonim válasza:
Én is sajnáltam, ezért halt meg az összes guppim :(
7/11 Platypus válasza:
Ha fertőzés, akkor valószínűleg már végigment az állományon. Karanténozni érdemes, halakat "kidobni" nem túl állatbarát.
Egyébként lehet gázembólia is. Ez friss csapvizes vízcserénél szokott összejönni.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem rakok bele friss csapvizet, csak olyat ami állt már egy éjszakát az edényben.
2012. okt. 25. 10:34
9/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs másik akváriumom, ahol karanténoztathatnám.
2012. okt. 25. 10:34
10/11 anonim válasza:
Vedd külön mindenképp, a vízcserékhez használt vödör is jó karanténnak.
Én valami antibiotikummal próbálnám meg kezelni, lehet az valamilyen bakteriális góc is, bár az sem áttetsző.
Vagy ki tudja... Mást úgysem tehetsz érte, próbáld meg kezelni, ha pedig úgy látod, hogy szenved, akkor a kíméletes elpusztítás marad. A többi halat figyeld, mert ahol egy beteg, ott nagy eséllyel a többi is az lesz, csak idő kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!