Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A sziámi harcoshalat lehet-e...

A sziámi harcoshalat lehet-e más hallal egy akváriumban tartani?

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze.Én is most vörösneonokkal vekete neonokkal ékfoltos razbórákkal pánvélosharcsákkal garnélával és almacsigával tartom,ja meg törpeszívóharcsával.Csak fátyolos farku halakkal nem szabad(másik betta,guppi(bár van aki azzal tartja gond nélkül))Ja és nem szabad csipkelődős halakkal(szumi,vitorlás)
2009. aug. 14. 17:32
 2/10 Salx Narval ***** válasza:
Igen,kb: azonos méretű és vízigényű, békés halakkal.Sokszor a kisebbeket sem bántja, de ez, változó.Nem egyforma a természetük és az akvárium mérete, halak száma is befolyásolja a viselkedését.Ha lányt is akarsz, akkor egyforma korúak legyenek, és vedd figyelembe, hogy a hím 40cm-es körzetben minden halat elüldöz a fészektől, még a lányt is.Barlangok bújók és sok növény kell, hogy legyen helyük menekülni és legalább 100Literes aksi.De még ez sem garancia semmire.Egy tartalék akvárium, jó ha kéznél van.Ha egyedül van, azonos méretű halakkal, ritka a verekedés.
2009. aug. 14. 17:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Ebbe a válaszba több ponton is belekötnék

Mindig azt olvastam hogy Nála kisebb méretü halakkal társitható

Tapasztalatbol tudom,hogy a nőstényt tényleg elkergeti,csipkedi,és a nőstényem pl csipkedte őt,dugig van az aksi növénnye,mégsem tud elmenekülni,a hím befér ugyan ugy mindenhová.

54literes aksiban tartom az elöző elötti válaszban elsoroltakat,helyigényt figyelembevéve.nem kell 100liter.

Mindene esetre nem bántásnak irtam,csak hogy te is tudd ha ilyen halakat tartasz.Vagy fogsz tartani.

2009. aug. 14. 18:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja és mégegyet.A fészkétöl elkergeti a többi halat.Nyilván igy van ha 1000literes az aksid,amugy viszont csak Párban épit habfészket.Ha külön aksiba van épit,ha közösbenegy grammm fészket sem látsz.
2009. aug. 14. 18:59
 5/10 Salx Narval ***** válasza:
18-59-es válsz adónak.Nem véletlenül írtam, hogy nem egyforma a természetük.Te leírtad,a saját tapasztalataidat.De ez nem azt jelenti, hogy így viselkednek minden körülmények között.Nekem még nem volt 2 egyforma tulajdonsággal rendelkező bettám.Nem beszélhetsz tapasztalatról addig,amíg nem tartottál bettát több méretű akváriumban és több szituációban.Két hímet sem szabad együtt tartani, az irodalom szerint, nekem mégis volt és nem tépték meg egymást.Mégsem mondom, hogy így kell tartani, mert ez, egy egyedi eset.Egy nagy társas akváriumban is építhet fészket és nem feltétlenül üldözi halálra a lányt és a többi halat.Ez is változó.A legtöbb nősténykergetés,kiváltó oka az, hogy veszünk egy szép színes, majdnem ivarérett hímet és mellé rakunk egy fiatal lányt. A fiú párosodna, de a lány még nem. Ha mindegyik ivarérett, akkor a lány többnyire elfogadja a hímet, és nincs napokig tartó üldözés.Azt sem véletlenül írtam, hogy nem árt egy tartalék aksi, mert semmire nincs garancia.Bármikor előfordulhat, hogy ki kell venni valamelyik halat.A lány is bánthatja a hímet. Ne érts félre én nem vitatom amit leírtál, csak azt mondom, hogy ez nem az általános viselkedése a bettának.Ezek a halak, bármit produkálhatnak.Talán azt ki lehet jelenteni,ha egyedül van egy társas akváriumban és megfelelő társakat kap ritkán okoz gondot.SN
2009. aug. 15. 06:11
 6/10 anonim ***** válasza:
A saját észrevételemet irtam le,és amit olvastam:D(amugy elfelejtettem irni,Lucky voltam:D:D:D)Első összecsapás a nagymesteremmel:D,Látod látod,milesz ha tese megénse irunk nevetXD.Üdv!):D
2009. aug. 15. 10:42
 7/10 Salx Narval ***** válasza:
Akkor siess, mert leírtam neked a cserpor használatát.Bocsánat a kérdezőtől, ezért a kis kitérőért.SN
2009. aug. 15. 13:26
 8/10 anonim ***** válasza:
50 l fölött nem bántja még a vitorlást sem.:) Nekem neonokkal meg egy vitivel meg 2 ramival van, és jól elvan.
2009. aug. 17. 22:21
 9/10 anonim válasza:
Nekem a bettám 5 ékfoltos razbórával, 6 plattyval, 4 mollyval, 7 neonnal van együtt, szépen elvannak, azt hiszem az enyém elég nyugodt.
2017. márc. 19. 15:58
 10/10 Salx Narval ***** válasza:
Hú, hát ez már jó régi kérdés volt.:D Mollyk melett inkább a bettának van félnivalója. A felsorolt halakat remélem jó nagy akváriumba tetted, 100-liter alatt bajok lesznek ha megnőnek.
2017. márc. 20. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!