Hogy készíthetnék házilag akvárium világítást? Ilyet. Kép lent.
Szóval ilyen csíptetőset. 40 literes akit szeretnék összerakni, szóval minimum 20-25 wattos kellene.
Lehet kapni olvasólámpákat, azokba nem lehet ilyen izzót tenni?
Pont most olvastam egy kérdést, azt már tudom, hogy milyen izzót kell a lámpába tenni...csak hát a foglalat.
Pl ezt mibe tudnám belecsavarni: [link]
YourDestiny írta: "Akvarisztikai fénycsöveknél már nem szabad a Kelvinnel foglalkozni, mert megviccelhet. A fénycső színspektrumát kell megnézni, és az alapján dönteni." - ezt kifejtenétek? mert nem értem :(
Ott van, E27-es foglalat, értelemszerűen a lámpán is ezt kell nézni.
Viszont olvasólámpát nem lehet akvárium fölé tenni, minimum ip44-es védettségű lámpát lehet csak használni, azaz legalább fröccsenő víztől védett kell legyen.
pl így, csak 1 égővel:
100 Ft-os boltból:
- 1db barna műanyag virágláda (ez 37cm hosszú)
A tungsramból:
- 1db izzó a (23 Wattos is elég lenne szerintem, vagy ahogy gondolod)
- 1db E27-es kerámia foglalat (olyan amit fektetve tudsz felrögzíteni, tehát van rajta egy L alakú aluminium lap)
- 1db hálózati kábel amin van egy kapcsoló.
Csavarboltból, vagy barkácsboltból:
1db 4-es csavar (2-3 cm hosszú) 5db anyával + 2 alátét
Az a jó ha az izzó fekszik benne. Tehát ez nem jó:
Ha fektetve használod az izzót, mint pl a virágládás megoldásnál, annak úgy sokkal erősebb a fénye, jobban belevilágít az akváriumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!