Egy 80l-es akváriumba miből mennyit?
Kezdőként nem vagyok biztos a dolgomban, de remélem ti tudtok nekem segíteni ebben. Adott a 80l-es akváriumom már berendezve, feltöltve vízzel. Szeretnék bele halakat, lehetőleg rajhalakat, mert azok tetszenek. Ezeket néztem ki: Zebra vagy Pettyesúszójú dánió (7-8db), sima neonhal (7-8db) és végül Foltos törpe páncélosharcsát (6-7db)
Szerintetek ez a 3 faj ilyen mennyiségben elférne egymás mellet?
Ez így teljesen tökéletes lesz.
Remélem, egy folyamatosan üzemelő megfelelő méretű szűrő is van az akváriumban, anélkül nem tehetsz bele halakat.
A 3 hét üresjárat mindenképpen legyen meg, közben szórj be néha egy kis fagyasztott halkaját. + hét után jöhetnek a cory-k, utána 1 hét eltéréssel a dániók, aztán megint egy hét múlva a neonok.
Egy ilyen van benne. 100-150l-hez ajánlják. Csak elég :) Akkor csak egyesével telepítsem bele a halakat? Mármint fajtánként és mondjuk hetente?
A gyári ajánlás pont semmit nem jelent, ennek a szűrőnek 80 liter is erősen határeset, kb 65 literig használnám.
Így az említett halakból inkább a kevesebb létszámot tedd be. 7-7-6.
És igen, fajtánként, és hetente. És a sorrend is szerintem úgy a jó, ahogy írtam.
Addig rakj bele élő növényeket, és már most (halak nélkül) elkezdheted a heti 30% vízcseréket, 1 napig állott vízzel.
Szúnyoglárva jó lesz. Fagyasztott jobb lenne.
Etetni, mindenképpen jobb a fagyasztott, ezekben a szárított cuccokban nem sok minden marad.
Írhatsz privit is, itt is kérdezhetsz.
Én sem tudom mindenre a választ, itt több tapasztalt akvarista is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!