Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A két akvárium szettből...

A két akvárium szettből valakinek van tapasztalata?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Minden hasznos infót szívesen fogadok. Elsősorban olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akiknek van ezek közül valamelyik szettjük, vagy van valami tapasztalatuk róluk.

Eléggé utánajártam már a szettekről alkotott véleményeknek, és olvastam ezt az oldalt is: [link]

Viszont még nem olvastam konkrétan olyan véleményét, amit azok az emberek írtak, akiknek vannak ilyen szettjeik.

Ja, és még valami! Fontosnak érzem leírni, hogy nincs semmi tapasztalatom akvarisztika terén, viszont eléggé utánaolvastam már a dolgoknak (kezdve az akvarista.hu-n lévő pdf-ekkel). Én úgy terveztem, hogy egy ilyen szettel, valamint kevesebb fényigényű, strapabíróbb növényekkel (Anubias, mohák), és nem túltelepített "halállománnyal" (mondjuk egy csoport nanohal) belejönnék a dolgokba, és ennek megfelelően később bővíteném az aksit. Erről a megközelítésről mi a véleményetek?

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. nov. 9. 19:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Oké, megértettem, a szettekkel nem érdemes kezdeni, mert csak a baj lesz vele. Tényleg nagyon segítőkészek vagytok, köszönöm.

Viszont ha már így szóba került, hogy válogassam külön-külön a cuccokat hozzá, gyorsan felszabadultam az aquadepo oldalára (ha már van időm rá), és válogattam kicsit az alapfelszerelések között.

Ugye azért néztem eleve 54l-es szettet, mert csak 60x30-as alapterületű hely lenne a szobámban.

Viszont találtam egy 72l-es aksit, ugyanezzel az alappal:

[link]

Erre ugyan még meg kéne oldanom valahogy a tetőt, ami lehetne egy üveglap, és okés.

Választottam hozzá egy ilyen világítást:

[link]

Ebben valószínű az egyik fénycsövet ki kellene cserélni növényesre, vagy nem is tudom, mire...a Plant fénycső az micsoda?

Találtam egy ilyen szűrőt, úgy tudom, a Sera is jó márka az akvarisztikában, talán ennek a mérete is elég:

[link]

És a fűtő, amiből, ha jól olvastam a régebbi hozzászólásokat, mindegy, milyen márkát választ az ember:

[link]

Ez így 32190ft-ra jön ki, ami igaz, hogy több, mint a szett, de be kell valljam, még az én kezdő szememmel is sokkal jobbnak látszik első ránézésre.

Egy ilyen (vagy ehhez hasonló) összeállításhoz mit szólnátok? Vélemények?

2012. nov. 10. 17:16
 12/14 YourDestiny ***** válasza:

Kicsit drágán nézted az akváriumot:

[link]

Ha nem szeretnél magas fényigényű növényeket, akkor műanyag tetőset is lehet nézni, de abban tényleg nagyon alap világítás van. Az általad választott lámpa nem olcsó, viszont ellenben nagyon jó, javaslom is, megéri a pénzét. Egy daylight és egy plant (azaz növényes) csövet tartalmaz. Ez utóbbit én nem szeretem, alacsony a fényereje, mű a színe (rózsaszínes) és kevés növénnyel hajlamos algásítani. Viszont gyorsan növő növénykék mellé jó lehet, a másik, fehér izzó tartalmaz elég kéket, valamennyire kompenzálni fogja.

A szűrővel kapcsolatban... a Sera tényleg jó, de szűrők terén meglehetősen rossz, ezen kívül az egyik legrosszabbat választottad, amit lehetett. Ha lehet, ezt a szűrőt válaszd:

[link]

Kiváló kialakítás, erős teljesítmény, több szűrőrekesz, és a későbbiekben akár bővíthető is. Persze elegendő lehet egy olcsóbb szűrő is, de azt a 2 ezret nem éri meg spórolni rajta.

Az Atman fűtő rendben van.

2012. nov. 10. 20:01
 13/14 A kérdező kommentje:

Értem.

Igazából árakat nemigen néztem más oldalon, csak az aquadepo-ra rábukkantam még egyik héten, és most onnan válogattam össze a dolgokat.

Mondjuk ezzel az is a gond, hogy a legtöbb webshop budapesti, én meg Szombathely mellett lakom.

Esetleg tudnál megbízható webshopokat mondani, ahonnan érdemes rendelni a dolgokat? A centrumzoo az jó, mert van Szombathelyen telephelyük, szűrőt meg fűtőt tudok is onnan beszerezni, csak nem tudom, akváriumot meg világítást forgalmaznak-e.

2012. nov. 10. 21:46
 14/14 YourDestiny ***** válasza:
Én határon túli vagyok, de szerintem a lámpát megrendelheted az aquadepo-ból is. Ismert, jó webshop, az akvariumplus és greenaqua szintén.
2012. nov. 11. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!