Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hol kapok sötét kőzúzalékot...

Hol kapok sötét kőzúzalékot (1-5cm), köveket, kisebb sziklákat?

Figyelt kérdés
Valaki tud olyan helyet pest déli részéhez közel, ahol válogathatok valamilyen sötét, (bazalt, gránit, márvány) zúzott 1-5cm-es követ és kisebb sziklákat akváriumba?

2012. nov. 9. 00:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Az aqua depóban kicsik nincsenek, csak nagyok, meg az is drága, de lehet van olyan amit össze tudsz törni.

Illetve van nekik apró 1-2 centis lávakő zuzalék, bár az barna és nem olyan szép.

Én sötétszürkés feketés lapos pala követ vettem Atlantiszban (de szerintem az bazaltból van) és kalapáccsal szétvertem zacskóban. Érdekesen tört, ilyen lemezekben, és abból lett sok ilyen kisebb fekete lapos darabom: http://www.youtube.com/watch?v=zsWFszhve3U&feature=related

2012. nov. 9. 06:37
 2/2 anonim ***** válasza:
fekete bazalt követ a macskaköves utak újításánál lehet találni, sokszor a munkások törik is őket, ezek közül van ami egészen természetesnek hat (legutóbb a várban az útfelújításnál láttam vagy három láda ilyen tört követ). vagy ilyesmi bazaltot, de természetesebb formájút használnak pl. a zajvédő falaknál, vagy rézsűk kialakításánál autóutak mellett is. ezeket megfelelő előkezeléssel, főzéssel, sterilizálással stb. akváriumi körülmények között is lehet használni szerintem.
2012. nov. 9. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!