Kinek milyen sikerrel szaporodnak tavában a halai?
Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 17:23
1/6 Várhelyi Peti válasza:
Hát nekem kb. olyan 2000kishal születik 1 évben és abból 20éli meg a felnőtt kort?:)
2/6 anonim válasza:
Nálunk már nagyon sok van,igaz nemcsak aranyhalak,hanem kárászok is vannak benne.Hogy telelteted őket?Mi minden évben megvárjuk míg a közeli fákról lepotyognak a levelek,igaz letakarjuk hálóval a vizet,de azért átnézem egy hálóval nehogy belerohadjon télen valami kósza levél,utána mindíg leengedek a vízből egy kicsit még a fagyok előtt.Utána töltünk rá friss vizet,és nagyon vigyázunk egész télen hogy ne fagyjon be a víz teljesen.Akármilyen nehezen,de minden nap feltörjük egy darabon a jeget hogy kapjanak oxigént.Ja,és a havat is leseprem a jégről hogy ne rohadjanak el a növények.Első télen hagytuk befagyni a vizet,és nem törődtünk semmivel,a 10 aranyhalunkból 3 maradt,a többi megfulladt a berohadt falevelektől,és növényektől.Mióta 4 éve így csináljuk,rengeteg a halunk,és nem pusztulnak el télen.Ja,és a békáink is szépen szaporodnak benne.
3/6 anonim válasza:
Barátom apjánál az ezüstkárászokból látok sok kicsit néha. Nekem meg nincs tavam.
4/6 A kérdező kommentje:
Ez lesz az 1. tele a tónak tavasszal csináltam.Igazából nem a kárászokra voltam kíváncsi mert azok tudom hogy szaporák hanem koji és aranyhalakra.Csak kb 20db szaporulat lett.
2012. nov. 9. 07:49
5/6 anonim válasza:
nekünk is szaporodnak rendesen, évente 1 -3 él túl és éri el a teljes méretet később ami a mi tóméretünk mellett ideális, összesen 8an vannak általában. azt vettem észre, ha megfelelő minőségű vízinövény van benne, akkor jobb a szaporulat. az ikrázáshoz a legszívesebben fűszerű növényeket használnak, amikor ilyen volt a tóban pár nap alatt több száz ikra került rá. a szaporulat pedig hínárban tud jól elbújni a nagyok szája elől. a teleltetést kipróbáltuk úgy is hogy kivettük őket a tóból, illetve úgy is, hogy bent maradtak. Az utóbbinál sosem volt elhullás, előbbinél viszont igen.
6/6 anonim válasza:
2-es vagyok.Nemcsak a kárászaink,hanem az aranyhalaink is igen szaporák.A 3 darabból már rengeteg lett,azon gondolkodunk hogy majd tavasszal adunk el belőlük,a kárászok többségét pedig, mivel a házunk előtt folyik a Lajta,abba engedjük majd el.Csak nehéz rászánni magunkat,mert igen nehéz kiszedni őket,meg sajnálom is a kárászokat egy csendes tó után a gyorsfolyású Lajtába tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!