Itt Magyarországon szerintem a guppi. Nála kisebb halat nem láttam még. A farkát nem beleszámítva a teste nem nagy. Kisebbek még a mollyk is, black molly, stb
2012. nov. 4. 20:33
2/9 bamboochatheone válasza:
A molly tényleg nagyon kicsi... diszhal.info adatai:
Tudományos név: Boraras urophthalmoides, Kottelat, 1991. (régen urophthalma néven futott). A többi törperazbóránál szélesebb testalkatú faj. Közönséges név: Sparrow rasbora. Maximális méret: 1,6 cm. Megoszlás és élőhely: Thaiföld, Kambodzsa és Vietnám. Lápok és mocsarak bőséges vízi növényzettel. Szín: Aranysárga, egy sötét zöldeskék irrizáló csíkkal oldalán. A háti szélen a sötét csík ki van emelve intenzív sárgával.Egész olcsó és sokkal elterjedtebb mint a többi. Tartható középkemény 10-15 NK°, semleges közeli 6-8 pH-jú csapvízben, sőt szaporodik is benne, ezért kezdőknek ajánlott. Tökéletes társítás garnélákhoz.
2012. nov. 4. 21:23
5/9 anonim válasza:
Hát de a Boraras micros kisebb.
2012. nov. 4. 23:22
6/9 anonim válasza:
Kulfoldon elek,chili rasboranak arult de szerintem egyertelmuen urophtalmoideseim fel eve vannak nalam,de meg mindig 0,5-1cm nagysaguak.nem hinnem,hogy nagyobbra nonek.
2012. nov. 5. 06:41
7/9 Platypus válasza:
A nálunk is kapható fajok közül szerintem a Boraras merah a legkisebb. A B. micros kisebb, de még csak képen láttam.
2012. nov. 5. 10:40
8/9 anonim válasza:
Hable mondja jól, jelenleg a boraras micros a legkisebb, ami beszerezhető és akváriumban tartható a maga 10 mm-ével.
Nekem microsom van abból a vörös.Tényleg nagyon picik,pár hónapja vettem őket változatos táplálással se nőttek talán egypicit.Kb egy centisek.Az endler guppi hímjeim hozzájuk képest nagynak tünnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!