Melyik a kedvenc akváriumi növényed, és miért?
Az hogy kedvenc lehet hogy túlzás, de szeretem pl a bacopa australist, mert közepes körülmények között is megmarad, és másabb az alakja, mint a legtöbb növénynek. A világításra sem érzékeny annyira, ha meg jó neki a fény, nő mint az állat.
Meg a gömbmoha. Az is olyan, hogy árnyékban is elvegetál, de ha jó erősen megvilágítjuk, akkor elkezd liftezni, ahogy termeli az o2-t. És olyankor nagy ammónia meg foszfát zabáló mert végül is alga, és így a többi algának nem marad.
Az apró levelű "Hydrocotyle sp japan" vagy "Hydrocotyle Tripartita Japan" (ez a kettő ugyanaz)
Aztán ugyanannak a közepes fajtája "Hydrocotyle sibthorpioides (maritima)" ennek 2x akkorák a levelei:
Valamint ugyanannak a legnagyobb fajtája "Hydrocotyle leucocephala" [link]
Ezek szerintem együtt jók. Nálam ilyenek:
Mert ennek olyan jó illata van, mint valami finom salátának, szeretem megszagolni, és világos zöld a színe, ami miatt méginkább tetszik.
Most ha azt nézzük, hogy anubiasok közül melyik, akkor az anubias nana gold, mert az is világos zöld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!