Milyen összeállítást ajánlotok?
hali
van egy bruttó 112 literes akváriumom, tegnap üzemeltem be de már a halakat tervezem. induló szűrésem egy hydor crystal 4 belső szűrő szivaccsal, a levegőztetést is ez végzi.
eddig van benne 10en pár tő valisneria americana, 2 tő fodroslevelű vízikehely, jávai moha, 1 tő anubias, egy ismeretlen fajtából vagy 15-20 tő (ez valami fű szerű növényke) és 5 tő nagyobb bokros növény aminek a nevét nem tudom. a talajom táptalaj+kvarchomok ha ez számít, ilyen szép világos fajta homok :)
annyit eldöntöttem, hogy amano garnélát és zebra csigát mindenképp szeretnék. a többin pedig még gondolkozok :) ezért gyűjtenék ötleteket. talajfötrőket és alganyalókat nem nagyon szeretnék mert egyik sem tetszik igazán...
szóval várom az ötleteket, hogy ki mivel népesítené be.
itt az elevenszülők közt is lehet nézelődni, ezek elég strapásak, keményebb vízbe is. Darázs, meg az elegáns fogaspontyocska.
A normani-kat bírom még, ők nem paráznak a nagyobb halaktól sem és a növényeket se legelik le:
Danio enitromicron, szintén jó.
A neonok is el vannak mellettük
hát hable azt hiszem, hogy jól kiismertél az elmúlt hónapokban :)
a neonok nekem annyira nem tetszenek szóval őket kilőttem a listámról :) vagyis a fekete neon maradt kérdőjellel.
ezek a normanik nagyon tetszenek, jópofák ezzel a csillogó szemmel :) felkerült a listámra.
az álelevenszülők közül a szivárványos guppikat már régebb óta nagyon szépnek találom. valahogy eszméletlenül megtetszettek, életem első akváriuma amit láttam egy kizárólag guppikkal benépesített akvárium volt...azóta oda meg vissza vagyok értük :)
nanok közül a Pseudomugil gertrudae-t nagyon tetszik. egyébként gondolkoztam olyanon is, hogy nanon halakat rakok bele...
mint kiderült elég sok verzión pörög az agyam ezért kérek ötleteket hogy ki mivel népesítené be:) 4-5 centinél nem nagyobb halacskákat szeretnék, ezzel szűkült némileg a kör.
Tegnap kaptam 2 gertrudeát Murrtól. Hát úgy nézem a borarasokkal nem jönnek ki, mert azok elbújtak, de a többinek nincs gondja. A többi halam már előbujt. A normanik nem féltek tőle első percben sem. Lehet hogy az lesz, hogy mindenkit hagyok egyben, csak a borarasokat fogom kivenni és átrakni másik akviba.
1db ilyenem van, még ez a kedvenc
ezek közé van beépülve, mintha az ő csapata lenne
De ezek, hát nekem itt minden kb 10 NK-ba van, tehát kicsit lágyabb.
A gertrudea az Murrnak csapvízben volt, hát azt is bírta. Egyébként meg a normanik is bírják a csapvizet, mert az nekem régen is volt, amikor még nem lágyítottam semmit.
huha :D ez a nano dolog egyre jobban érdekel...de a guppik is tetszenek...meg a serpalazacok...és az ékfoltos razbórák...mamám mennyi szép hal O.o
a vizem 9NK körüli 7-7,5es ph-val szóval nem gond szerintem a vízkeménység vagy a ph sem a halaknak...direkt mértem folyamatosan ahogy töltöttem fel, hogy 10NK körül legyen, mert az a legtöbb halnak megfelel...a ph meg így alakult...azzal nem tudtam sokat kezdeni...
A gertrudae-k nagyon szépek és izgalmasak, ha sokan vannak. Pörögnek egymás körül és a kis legyezőjükkel integetnek, jópofák :) Kicsit sajnálom is már, hogy elajándékoztam, de jó helyen vannak :D
Ami gyönyörű még, az a Pseudomugil furcatus. 1-1 csapat a kettőből már egy tuti akvárium.
Ne sajnáld. Adtam nekik enni :D
De ha hiányoznak bármikor vissza tudom adni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!