Neked mi tetszik jobban?
A kipreparált növények? gondosan nyírt fű, stb. pl:
Vagy a természetes hatású biotópok? Pl:
biotóp :) az természetesebb és szebb.
szerintem a jó ízlés határait feszegetik (vagy inkább repeszt(get)ik :D) a mesterséges kinézetű akváriumok...de ez persze csak az én véleményem :)
Egyértelműen a biotóp.
Akármilyen divat, meg hóbort válik népszerűvé, az akvarisztika csúcsát eddig is, meg ezután is a biotóp akváriumok jelentik.
Tőlem elég messze áll, hogy egy szárazföldi tájat csináljak egy akváriumba. Elég nagy paradoxon, mikor halak úszkálnak a sivatagba... Érdekes, meg jól mutat, de nekem nem erről szól az akvarisztika.
Sőt, sok "akvakertész" nem tud továbblépni erről a szintről, és a halak igényeit áldozza be a látvány kedvéért, ami sok esetben kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Én félek lenyírni a növényeket, nehogy kettévágjak egy garnélát. A bozótban bárhol lehetnek.
A malawi sügereknél sok variálás nincs, csak a vastag levelű növényeket nem eszik meg.
A sivataggal játszottam, de nincs benne hal. A fehér talajnak tudom hogy nem örülnek és a növény is kevés.
Ez valóban preparált, de akartam csinálni egy kis giccses rivierát, vagy nem tudom mit. [link]
Ezen még gondolkozom. Ebbe planáriák laknak, hoztam a ricciával véletlenül, de ki is írtottam nagyrészt, de lehet hogy még van.
A kúszógébnek nem láttam hogy mások raknának be növényt, de én tettem be gömbmohákat és nagyon élvezi, befekszik a közepébe.
A nano halaknak ilyet szoktam, ezt szeretik.
A tetején van békalencse és Limnobium laevigatum is, szeretnek alábújni. [link] Persze ha túl sűrű, akkor kidobálom egy részét, mert a növényzet lefolytja a szűrést és algásodni kezd.
A botanikus kertek nem tetszenek, ahol formákra nyírják a bokrokat. [link]
Az akvakert is dettó ugyanez, de szerencsére nem mindegyik. A dzsungeleket jobban kedvelem, szerintem feelingesebbek.
Az akvakertész akváriumba sokszor tesznek garnélákat és azok szeretnek molyolni a hemianthusok közt, meg a nyírt füvek közt is. Nekik az nem kínzás.
Az más kérdés hogy néha olyan halakat tesznek bele, ami nem odavaló. A mohásak közül ez azért tetszik:
Bár a tetejére tennék úszónövényeket.
És egy ilyen, a garnéláknak például maga az álom: [link]
Nah, a mohás-neonhalas azért komoly :)
Te kifúrtad a pala közepét? :)
És azok ott a sarokban meg már milyen követ a szívóág alatt?
És-és a planáriát hogy irtottad ki? Arra kíváncsi lennék, mert egy hónapon keresztül nekem is az agyamra mentek. Most már úgy tűnik, hogy kimúltak, de ki tudja...
Nem fúrtam, csak damillal rákötöttem erre a fekete összetört bazalt kőre a kőre a fa lábát.
A szürke kő meg ez, féléve vettem kb: [link]
A planáriát úgy írtottam, hogy kivettem a ricciát, amiben tanyáztak, aztán beraktam egy műanyag dobozba és nyomtam rájuk a hideg vizet, erre lejöttek és rátapadtak a műanyag tál falára alulra. Aztán felülről lehalásztam a ricciát, és ezt még 5x megcsináltam. A riccia széthullott darabokra, aztán visszatettem. Az akváriumból csak csővel szívtam le őket, éjjelre pedig nyomtam bele sok CO2-t. Voltak kis 1 miliméteres csigák is, azok kimúltak, de a planáriák ott röhögtek utána is, úgyhogy még vagy 4-et leszívtam. Azóta egyet sem látok, de ha még találkozok velük, akkor lehet hogy veszek az állatpatikában flubendazolt vagy fenbendazolt, állítólag az olcsó hatásos ellenük.
Az Chiff Hui kreációk közül a nagy része azért tetszik nekem:
Te melyiket választanád otthonra? :D
Azért csodálkoztam, mert nem láttam minden fának lábat, mondom hogy kötötted le. A szürké kőnek aztán adtak nevet. :)
...
Avagy megtaláltad a tanyát? Vagy úgy. Nekem is ezt a féregirtó tabit ajánlotta Platy, de én másfajtát vettem. Egyelőre nincsenek, elválik, megunták-e a cuccot.
...
Érdekes ez a stílus, amit linkeltél, némelyiket elég érdekes helyszínhez tudnám hasonlítani. Talán az általad is linkelt mohás a legbejövősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!