Betta és almacsiga mellé rakhatok tarisznyarákot?
De tényleg ezt csinálja. Az anubias nanám összes levelét és a gyökerét szétvagadalta. Jó egy hónapba telt neki, de akkoris. Egyedül a jávai mohát nem tudta bántani, mert arról csak csipegetett valamit. Ott szöszölt rajta és az valahogy az nem fogyott el.
Ha kell törpetarisznya, azt csak külön tartsd egy másik akviba. De ne kettőt, mert összeverekednek.
Tulajképp szűrő nélkül is elvan, levegőt kint vesz, csak akkor 3-4 naponta kell vízcsere. Egyébként meg kimászik a szűrő drótján. Ha szűrő van akkor le kell fedni a tetejét.
Egy kis tengeri sót kell a vizébe tenni, nem sokat, nem brakkvíz, csak kicsit. 3 ezerért már tudsz venni egy 40 literes akváriumot, szerintem az elég neki. És ki lehet rakni mászkálni is a földre. Jól tud szaladni.
Én nem raknám ki a rákocskám a földre.
Megfelelő nagy élettér, sok kimászóval. Nagyon fontos neki. Az is fontos hogy ne legyen egyedül, viszont ha ketten vannak kis helyen akkor előbb utóbb kinyíródás lesz a vége. Hallal nem tartható együtt. Azt hogy a halnak is elég vize legyen, és a ráknak is elég szárazföld legyen, azt egy 40 literesben nem tudod megoldani. Vagy ez vagy az. Én is imádom a tarisznyarákot, és én csináltattam neki egy lapos akváriumot. Apropó jávai moha. Nagyon imádja. Nekem megette mind. És a karácsony mohám is. Almacsiga. Nem is mondtam de a tarisznyarák eleségnek is nézheti. Én csak azért tartom együtt csigákkal a rákot, mert bizony megeszi. Ritkán csípem el, de vicces mikor egyik ollójával fogja a csigaházat, a másikkal meg kanalazza mint valami vödörből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!