Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ma délben vettem észre, hogy...

Ma délben vettem észre, hogy elpusztult a sziámi harcos halam. Mi lehetett a baj? Rendszeresen tisztítottam a vizét és enni is kapott naponta.

Figyelt kérdés
Az akvárium alján feküdt....szegényke...
2009. aug. 6. 13:06
 1/3 kzs ***** válasza:

Amennyiben nem fedeztél fel rajta külsérelmi nyomokat (amik elfertőzhetnek), vagy betegségre utaló jeleket: fekély, fehér pontok a testen, uszonyrothadás, stb., akkor 2 válasz lehetséges:

1. Túl világos aljzat - a SERA kutatások azt igazolták, hogy az ilyen aljzat (vagyis a világos) hosszú távon - minthogy az aljzat hosszú ideig van az akváriumban - stresszt eredményez, ami megnöveli az esélyt a különböző betegségek kialakulásához, valamint az elhullás felé.

2. Víminőség: Régóta foglalkozok Bettákkal, és azt vettem észre, hogy kemény vízben sokkal apatikusabb viselkedésűek, mintha lágy vízben tartanánk. Csapvízben - ami 28 fokos volt - gyakran fordult elő, hogy leült az aljzatra, vagy feltapasztotta magát a belső szűrő rácsára. Mióta lágy vizet használok - ugyanúgy 28 fok mellett - sokkal aktívabb, az étvágya is összehasonlíthatatlanul jobb.

2009. aug. 6. 13:21
 2/3 anonim válasza:
Nekem is vannak halaim igaz nem sziámi harcoshal.De nekem mi elött elpusztultak elkeztek lassabban uszkáln.aztán másiknap az aljzaton uszkált csak.másiknap szinte már nm is uszkált.igy ment ez még 2 napig.már nagyon sápadt volt szegény.Egyik reggel mikor megetettem őket észrevettem h az egyik meghalt.és hát ez nem 1szer történt már meg.
2009. aug. 7. 00:00
 3/3 anonim válasza:
énis így jártam az első halammal. 2 hónap alatt megdöglött szegényke, aztán vettem egy újat. mindent teljesen ugyanúgy csinálok mint az előzőnél és ez már egy éve itt van velem és semmi baja. szóval nem feltétlenül veled van a baj. énmár arra is gondoltam hogy a hal szimplán idős volt. nem élnek örökké. ki tudja meddig aszalják a boltban mire megveszi valaki. főleg hogy a fiú bettákat már kifejlett állapotban adják el.
2009. aug. 13. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!