Ma délben vettem észre, hogy elpusztult a sziámi harcos halam. Mi lehetett a baj? Rendszeresen tisztítottam a vizét és enni is kapott naponta.
Amennyiben nem fedeztél fel rajta külsérelmi nyomokat (amik elfertőzhetnek), vagy betegségre utaló jeleket: fekély, fehér pontok a testen, uszonyrothadás, stb., akkor 2 válasz lehetséges:
1. Túl világos aljzat - a SERA kutatások azt igazolták, hogy az ilyen aljzat (vagyis a világos) hosszú távon - minthogy az aljzat hosszú ideig van az akváriumban - stresszt eredményez, ami megnöveli az esélyt a különböző betegségek kialakulásához, valamint az elhullás felé.
2. Víminőség: Régóta foglalkozok Bettákkal, és azt vettem észre, hogy kemény vízben sokkal apatikusabb viselkedésűek, mintha lágy vízben tartanánk. Csapvízben - ami 28 fokos volt - gyakran fordult elő, hogy leült az aljzatra, vagy feltapasztotta magát a belső szűrő rácsára. Mióta lágy vizet használok - ugyanúgy 28 fok mellett - sokkal aktívabb, az étvágya is összehasonlíthatatlanul jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!