A bettát milyen halakkal lehet összetenni?
Kedves Haltenyésztő98!
Először is: Bettát IGENIS lehet vörös neonhallal tartani. És sokáig tartottam úgy: semmi bajuk nem volt egymással.
Az igaz, hogy nem a szabad természetben sohasem találkoznak, de ettől eltekintve nem zavarják egymást, és a hőigényük is hasonló.
(egyébként a kereskedésben egy gyönyörű, berendezett akváriumot láttam, benne 1 db fiú-Betta és rengeteg "sima" neonhal. És remekül elvoltak. Csodálkoztam is, hogy miért van a Betta neonnal, amikor a neohal ugyebár hidegvizi, míg a betta melegvizi hal... (de ez most más kérdés)).
Lényeg, hogy még a "sima" neonhalat se kell tőle félteni.
Most arany- és márványgurámikkal tartok Bettát egy 200 literesben: és képzeld, most sincs semmi baj! A lehető legnagyobb nyugalomban vannak: a gurámik csak egymással foglalkoznak, a Bettával meg nem.
Nem tudom nálad mi történt, de én soha semmiféle agresszivitást nem tapasztaltam mág Bettáktól.
Egyébként jól olvasom? Aranyhallal tartottál Bettát? Na gratula... (ennyit a te akvarisztikádról... ha-ha!)
Figyelj kérdező!
Zárjuk le itt és most: Bettát össze lehet tenni bármilyen békés, melegvízi hallal.
Vörösneonnal IS, gurámikkal IS.
Díszmárnák közül egyedül a Vörös Karcsú márna (Barbus Titteya) jöhet számításba.
Elevenszülők közül én simán összetenném plattival.
Dániókat nem tudom - nekem sose volt dánióm - de kisebbeket (tehát nem a malabári dániót) megkockáztatnék tartani bettával.
Persze midehhez megfelelő nagyságú akvárium kell, tehát hely függvényében válassz. És persze a szűrés se mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!