A bettát milyen halakkal lehet összetenni?
Nyilvánvalóan függ az akvárium nagyságától, berendezésétől.
Tehetsz mellé Vörös Neonhalat, gurámikat, paradicsomhalat, aranysávos páncélos harcsát - ezek hőmérséklet-igényükben hasonltanak a bettához, tehát jól elvannak együtt.
(én nagyon régóta tartok Bettát ezekkel, de soha semmi baj nem volt)
Betta-lányokat is tehetsz mellé, de csak abban az esetben, ha kellően nagy akváriumról van szó, és van lehetőség elbújásra - ugyanis ha a fiú-betta meglátja a lányt, azonnal megkergeti.
Jelenleg 32l -es akváriumba van az egy szem bettám, és nincs benne szűrő. Most szeretném berendezni a 48l -es akváriumot, venni bele növényeket, meg még ami kell, és abba tenném át a bettát, és ahhoz gondoltam még néhány halat. Igénytelensége miatt ajánlották a bettát, ezért volt/van most az, mivel nem volt lehetőség nagyobb akváriumra, szűrőre, melegítőre.
De most már megvan az akvárium, a hely, meg melegítő, meg minden ilyesmi, már csak be kell rendezni, és ebbe szeretném a többi halat.
Még nincs eldőlve semmi, csak gondolkodom a lehetőségeken.
Olyanokat, mint pl. black molly, guppi; ilyenekkel lehetnek egy akváriumba? Csak mert sok helyen olvastam véleményt, mind arról, hogy tökéletesen megfér, mind arról, hogy nagyon nem ajánlott összetenni őket.
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!