Valaki ismeri az Eco- Therm akváriumi vízmelegítőt? Lenne egy két kérdésem evvel kapcsolatosan!
Ma vettem egy 100w-os Eco- Therm vízmelegítőt használtan 2000Ft ért. Körülbelül fél évig használta a srác, utána a polcon porosodott. Annyi problémám van vele, hogy semmiféle leírás, hogy hogy kell használni, meg semmi papír nincs hozzá, és így nem tudom beállítani a hőfokot, hogy 26 fokos legyen az akvárium vize..., a vízmelegítő ugyan automata, de a hőfok állítójánál nincsenek értékek, hogy most mennyire is fűtse fel az akváriumot a melegítő... Interneten egy elég kevéske leírást találtam hozzá.: "Aquarium Systems Eco-Therm 100W-s akváriumi fűtő, automata és hőfokszabályzós, a hossza 22,5cm, tapadóval rögzíthető. A fűtőn nem található hőfokskála, a beállításához hőmérőre van szükség."
Hogyan lehetne minél gyorsabban belőni, azt a 26C fokot? Kb mennyi idő alatt melegszik +1 fokot az akvárium vize?
UI.: 77 literes az akváriumom!
Köszönöm a válaszokat!
Ha most mondjuk 24 fokos, azt fél óra alatt felfűti.
Egy óra alatt még 22 fokról is.
Tényleg egy vödör vizet hamarabb felfűt, abban könnyebb és biztonságosabb is.
Én követtem el egy hibát régen. Barátom kirakta az asztalára a fűtőt, 10 perc mulva füstölt az asztal. Jó, kihúztuk, lett egy nagy fekete folt az asztalon, nem baj, a fűtőn nem látszott semmi roncsolódás, nem tört el.
Aztán én később beraktam az akváriumba és otthagytam, utána látom, hogy a törpe szívóharcsa furcsán fetreng a vasfán és zihál. Benyúltam a vízbe és legalább 30 fokos volt. A fűtő úgy látszik nem kapcsolt ki. Valószínűleg szétégett a hőérzékelője, csak ez nem látszott rajta kívülről, tehát kidobtam. Viszont itt csak a szerencsén múlott, hogy a halakat nem főztem meg. Ha kicsit később nézek oda, akkor leves lett volna belőlük, de így végülis túlélték a hülyeségemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!