Neptun teszt eredmény ez gondolom keménynek számít?
összkeménység amit ugye először 4 lila csepp a kis kupicába amíg bevan rajta huzva a csík akvárium víz, és ez aátltászó cuccal 20 nál lett kék 20 csepp után de ez a 3. mérésem volt, első 2-nél belezavarodta ma számolásba de ott is 18-19 lett, csa ka 3.ikat írtam papirra..:D
karbonátnál pedig 2. csepp után lila lett, utána 11. csepp után lett halvány sárga addig számoltam, utána még 2 cseppett tettem és teljesen sárga lett..
akkor olyan 18-20 nk-s a vizem ugye?
ne is mond, nagyon felidegesített..:D
2-szer legalább csak egy kis lepkefingnyi csurrogott bele XD
Nézd úgy, hogy 20 nk. Nálam is annyi folyik a csapból.
Az ilyen zebradánió, neonhal, guppi, molly, szifó, platti, fogasponytyocskák, vitorlás hal és az ilyen tömeg halak simán bírják.
De pl a boraras brigittae, ramirezi, diszkosz ezek nem, tehát nekik tényleg lágy víz kell.
tudtam h ennyi, megnéztem a vízművek honlapján..
lágyítom is, vettem auchenbe old boy ioncserélt lágyvízet 5 liter 149 volt..
26 litert szedek le hentente mert 112 literes de kb. olyan 85 liter víz benne, 26 litert fele csap fele ion cserélt víz, 2 hónap és 10 nk-s lesz..
vörös neonjaim vannak, és azok a 8nk-t szeretik de a 10-12 sztem már jó.. meg akarok majd galay razborát..
Lehet hogy hosszú távon jobban járnál ha vennél egy ozmo szűrőt (RO készüléket). Sokba lesz az a rengeteg ioncserélt, meg szerintem idővel meg fogod unni, hogy mindig hazacipeld a flakonokat.
Sajnos olcsóbbat nem találtam:
Ez olyan, hogy rákötöd a csapra és 0 NK-s víz folyik ki belőle.
Én használtan vettem egyet egy sráctól féláron. Hát keresgéltem neten és úgy bukkantam rá. Ez 2 éve volt és még most is olyan mintha új lenne. Nem kellett cserélni benne a szűrő tartályt. Néha meg szoktam mérni, hogy milyen víz jön belőle, és hát 1nk-t tudok mérni, de ez még mindig 1nk-s, tehát nem változott szinte semmit azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!