Jól választottam-e össze a halakat egy 70 literes akváriumhoz?
Kisfiam kapott egy kicsi akváriumot, de a törvény szerint 30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani. A gyerekeim viszont imádják, ezért a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy csináltatunk egy nagyobbat (70x46x25). Ez kb. 70 liter. Ekkora fér el.
Három napja csak a szakirodalmat meg a netet böngészem és a következő összeállítást találtam ki.
1 pár Algaevőharcsa
1 pár Kék Gurámi
1 pár Sziámi Ormányosmárna
3 db Boesman-szivárványhal
6-7 db Zebradánió
Próbáltam egybehozni a halak vízhőfok, ph érték, vízkeménység igényét és a könnyű tarthatóságot.
Jó lesz-e így vagy sok?
Esetleg a felszerelés és berendezés (talaj, növények, kövek, gyökerek, puhatestűek) összeállításában is segíthetnétek!
Előre is köszönöm!
Bocs a terjedelem miatt!
Elég néhány centi az üvegtől, de közvetlenül azért ne helyezd rá, hogy ne fűtsön.
A sima és akváriumi armatúráknak sajnos semmi közük egymáshoz, ugyanis nem tudnál bele fénycsövet kapni. Az akvarisztikai célú fénycsövek szándékosan más méretekben készülnek, mint a hagyományos fénycsövek.
Értem. Azért köszi!
A méretbeli különbség az hosszúságban, vagy átmérőben értendő?
Köszi, csak egy ötlet volt. Apósom villanyszerelő, biztosan kitalál valamit.
Korábban javasoltad, hogy a szűrőt méretezzem felül. Ez a típus (AQUA EL Fan 2 Plus) jó lesz? 100-150l közöttre írja a gyártó a teljesítményét.
A teljesítménye rendben van, de én az Aquael-t nem ajánlom. Egyrészt, mert általában túl kis szivacsot rejt, egy szűrő annál hatékonyabb, minél nagyobb a szűrőfelület. Másrészt sokak szerint, többek között a saját tapasztalatom alapján is idővel hangossá válik. Ajánlom figyelmedbe az Eheim PickUp 2010-et. Egy ezressel drágább, de egy teljesen más dimenzió, továbbá 3 év garanciás. Lehet, találsz ennél olcsóbban is:
Köszi, engem meggyőztél, de nekem meg az asszonyt kell majd! :D
A vízmelegítővel ugyanez a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!