Akvárium újraragasztása, de hogyan?
Én csak ott ragasztanám meg ahol szivárog.
Egyébként pengével lehetne szétvágni, és azzal nagyjából lekaparni a régi ragasztót, de de várj tőle csodát. A szilikon semmitől nem jön le rendesen.
Köszi a válaszokat! Ezen a fórumon a 16# -os kommentelő kérdése nagyon hasonló: [link]
Innen olvastam a válaszokban hogy újra kellene ilyenkor az egészet ragasztani, elöregedhet a ragasztó.
Szerintem meg hülyeség.
1 A szilikonnak tényleg kell 20-30 év, hogy tönkremenjen, addigra az üveg is leamortizálódik, nem érdemes használni.
2 egy ilyen kis méretű akváriummal nem érdemes tökölni, 100-szor egyszerűbb újat venni.
3 ha nagyobb, azt meg nem tudod újra megragasztani, ahhoz szakember kell.
4 semmi nem garancia arra, (és nem is hiszem hogy vállalnának rá) hogy egy régi, szilikon maradványos (úgysem lehet leszedni) üveget sikeresen újra lehessen ragasztani.
5 Egy komplett működő akvárium árának kb az 1/10-e maga az akvárium, újabb érv, hogy ha kicsi, akkor nem éri meg használni.
Amúgy látszik pontosan a szivárgás helye?
Mekkora a lyuk?
Mekkora az akvárium?
Milyen idős?
És hol van a lyuk, hány cm víz lenne fölötte, függőlegesen?
Szerintem azt érdemes lenne megcsinálni, hogy a szivárgásnál rászámolsz 3-3 cm-t, és ott azon a szakaszon az üvegre is rányomva rányomsz mégegy réteg szilikont.
Aztán 1-2 nap várakozás után feltöltöd, és úgy hagyod egy időre, megnézni, hogy szivárog e.
Ha nem, akkor használható.
Ha meg valamikor a jövőben máshol is elkezd szivárogni (szinte biztos, hogy nem fog!) akkor meg nem érdemes foglalkozni vele, újat kell venni.
Csak a szivárgásnál alaposan ragaszd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!