Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Járható út ha a 3d-s akvárium...

Járható út ha a 3d-s akvárium háttér mögött nem hagyok helyet, hanem a hátteret teljesen hozzá nyomom az akvárium falának és körbe fekete szilóval kihúzom hogy a későbbiekben se mnejen mögé víz?

Figyelt kérdés
Házilag elkezdtem egy 3d-s akváriumi háttér készítését 10-es hungarocelből egy 120*50*50-es akváriumba. Sokan írták hogy mögötte hagyjunk ki helyet. Amiben kétségeim akadtak: én úgy gondoltam hogy festés után műgyantával átkenem és az akvárium hátsó részéhez hozzá ragasztom, a széleit pedig fekete szilóval kihúzom hogy ne menjen mögé víz. Mit gondoltok, járható ez az út?

2012. szept. 16. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, be lehet ragasztani.
2012. szept. 16. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze csináltma már úgy hátteret. Meg úgy is csináltam, hogy kivehetőre. Akvi tetejére egy csík üveget és alá benyomtam a hátteret, hogy a felhajtó erő ne tudja felrepíteni. Csak akkor azt havonta ki kellett szedni lemosni, hogy ne rothadjon be mögötte semmi.
2012. szept. 16. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Szokták úgy csinálni ahogy mondod, hogy körbenyomják szilóval, hogy ne follyon mögé a víz.

Nem kötelező mögötte rést hagyni, azt max akkor csinálják, ha elég nagy az akvárium hozzá, és ha be akarnak tenni mögé egy vízpumpát (szűrőnek), hogy a szűrés egyáltalán ne látszódjon.

2012. szept. 16. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem egy kicsivel nagyobb van, 125x50x60. 3 oldala(hátfal és a két rövid oldal) "háttér" mint pl a budapesti állatkertben az akváriumházban. Csak a front üvegen látni be. Amit szeretnél majdnem jó. Hungarocell helyett használj XPS lapot, az sokkal erősebb anyag valamit az "zárt cellás" rendszer. Nem szív magába vizet, a hungarocell pár év alatt el kezd a víztől szétesni. Ha műgyantázni szeretnéd, a végső formára kenj valami anyagot(csemperagi, cement), ettől "szikla hatásúbb" lesz valamint megvédi a hablemezt a gyanta maró hatásától. Ha simán a hungarocell-re vagy az XPS-re kened a gyantát az meg fogja marni/oldani. Ha pedig teljesen le akarod zárni arra figyelj hogy töltsd ki a teret teljesen ragasztóval. Ha levegőt hagysz a háttér mögött, ekkora térfogatnál az a víz nyomása miatt üvegtöréshez vezethet. Kellemetlen amikor 300 liter viz 1mp alatt kirobban.
2012. szept. 16. 17:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat! XPS lap tényleg jobb lett volna,de szerintem ez is megteszi majd ... :)
2012. szept. 16. 17:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze megteszi, csak ismét mondom: 2-3év és a lapot alkotó kis golyócskák szépen elengedik egymást. Ha az üvegre 100%ban felhordod a ragasztót, és "előröl" meg fedi a csemperagi/mügyanta, akkor ha belül "szét is esik esetleg" ezek egyben tartják. Ha mégse így lenne akkor aki leereszt/kiszárít, és kezdődhet a háttérépítés előröl.
2012. szept. 16. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!