Egy 112 literes aksiba milyen külső szűrőt ajánlotok? Belsőnek van egy 800 liter + h-s de úgy gondolom kellene egy külső is bele.
értem,
5 szintes,
biolabádkat dobjam ki, azt cserélem siporaxra
ezen kivűl még szivacsok és szén van benne?
szén helyére is töltsek sipot?? 2 liter az belemenne egy tartályba?
AZ a lényeg h ne csináljon nekem 112 literes aksiba nagy áramlatot h növényeimet kikapja meg halak ne tudjanak úszni az áramlattól..
Ez már részlet kérdés, a puding próbája az evés.
Olyan áramlást csinálsz, amilyet akarsz. Ott vannak a csapok, kicsit elzárod őket, és csökken az áramlás.
Pár hónap múlva úgyis eltömődik a szűrőbaciktól, és akkor nagyobb átfolyást is engedhetsz.
sok növény van benne, gondolom x 1200-as akkor fasza lesz 112 literbe még sok növénnyel is!
jelenlegi shark 1 hónapja vettük 800 liter /hs belső, úgy veszem észre kevés, áramalat az van rendesen, nézem szürő alját és nem látom h nagyon szippantaná a vízet.. jó lesz tartaléknak..
növénytápok sem nem?
1-2 nap és megrendelem ezt a szürőt h fasza legyen minden, bár nem kalkuláltam bele, de kicsit meghúzom a nadrágszíjjat a hónapban, első az aksi most! XD
Elméletileg kell, hogy hátul legyen rajta nyílás kialakítva a csöveknek. A növénytáppal kapcsolatban nem tudom mire gondolsz, de nem árt a baciknak. Itt egy videó az üzembehelyezésről:
http://www.youtube.com/watch?v=IgI5vXicWdc
Alul gyári kerámiagyűrű lesz, az oda tökéletes. Megtöri az áramlást, ülepít és mechanikailag is szűr, hogy a rajta lévő szivacs ne tömődjön el túl hamar, mert ugye alulról felfelé szűr, így is számolunk. A felette lévő bioball kuka, helyére Siporax. Elé azért kerül a szivacs egyel lejjebb (ahogy gyárilag is lesz majd), mert a biológiai töltet annál hatékonyabb, minél szűrtebb vizet kap. A 3. (természetesen alulról) kosárban lesz két szivacs, vedd ki, jó lesz cserealkalomra. Mivel a komplett szűrőbe 4-5 liter Siporax is belemenne, ide vehetsz lávakövet is, ezen tudsz spórolni. A legfelső kosárból a szén szintén megy a dobozba a vattával együtt. Ide az alsó felébe szintén bio (lávakő vagy Sipo, amelyikből marad), majd a sort zárod az itt lévő második szivaccsal. Viszontlátás, ez így egy 112 literes növényeshez is tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!