Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ebbe mekkora halat tudnék...

Ebbe mekkora halat tudnék tartani?

Figyelt kérdés
[link] mi az a batta?
2012. szept. 14. 18:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

*betta

Oda van írva, h kifejezetten bettának való haleledel csomag! Akkor ebbe az akváriumba csak bettát tudnék tartani? mennyibe kerül egy olyan hal kb. ?

2012. szept. 14. 18:43
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem, ez nincsen meg 30 liter... de aztán lehet. Jó lenne megtudni, hogy hányszor hányszor hányas!

A betta az egy szép hal. De gondolom kezdő vagy. Akkor viszont ne ezt vedd meg! NE! Egy nagyobb akváriummal MMINIMUM 54 liter sokkal könnyebb kezdeni! ( Ja, és ebbe még kell szűrő, vízmelegítő, és nem hiszem,hogy nagyon tetszene annak a bettának ez az akvárium..

2012. szept. 14. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:

3 db ilyet:

[link] :D

Ez alkalmatlan hal tartásra!

Egyébként nem batta, hanem Betta, ami egy hal fajta.

Nincs jelentősége, Betta sem tartható ilyenben.

Ez egy játék "akvárium", semmire nem jó.

2012. szept. 14. 18:46
 4/13 anonim ***** válasza:

Ebben semmijet. (Nem bántásból,komolyan mondom)Ez az "akvárium" teljesen alkalmatlan bármilyen gerincdes!(sőt bármilyen állat tartására) Olyan sok gyönyörű normális akvárium létezeik, nemtom miért is vannak ilyen akváriumnak nevezett vázák... A "batta" igazából betta, vagyis teljes nevén betta splendens - sziámi harcoshal :

[link]

Üdv

2012. szept. 14. 18:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Maga a hal nem drága.

Egy olyan akvárium, amiben életben tartható, és mindent újonnan veszel meg, kb 30.000 ft, mindenestől.

2012. szept. 14. 18:48
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen kezdő vagyok. Miért nehéz egy hal tartása? pár mondatot mondanátok?

Igen nézegettem és láttam h 30-40ezerért olyan akváriumot össze tudnék rakni h megszólalna:) csak az sok:) én egy pici akváriumot szeretnék egy kis polcomra h szépen világítson ott:)

Néztem ezt a sziámi harcos halat és azt olvastam h kb. 20l be lehet tartani (pontos infót nem tudok mert nagyon sok helyen olvastam róla és mindenhol mást mondanak!)

2012. szept. 14. 18:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Amit mondtam, hogy 30.000, az a legkisebb akvárium.

Az kb 30 literes.

Ez alatt, nem lehet semmiféle halat tartani, se bettát, se semmilyent!

Ezek tények, értelmetlen elkezdened erről vitatkozni.

Egyébként nem nehéz egy hal tartása.

A Betta, pl be van lintekve a 4. válaszban.

Egyszerűen ki kell elégíteni az igényeit, ott van szépen felsorolva.

Az akvárium térfogata, a víz keménysége, kémhatása, hőmérséklete, a táplálék, a társítás, a berendezés...

Ha ezek megvannak, akkor maga a hal tartás már könnyű, de ahhoz áldozni kell az akváriumra, hogy működjön a dolog.

A biológiai egyensúly már egy más kérdés. Minél kisebb a víztömeg, annál instabilabb. Kezdő méretnek szerintem 70-80 liter az ideális.

A 30 liter azért a minimum, mert az alatt nem lehet gerinces állatot tartani .

De igazából 30 liter inkább a profik világa, mert az egy elég érzékeny rendszer, könnyen felborul az egyensúlya, és csak a baj van vele.

2012. szept. 14. 19:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Ez így nem jó. Halat kínozni, vagy tartani szeretnél?

Nos. 30 liter alatt gerinces állatot tartani tilos! 40-50 literben, már tarthatnál is egy szem bettát!

De! 30-40 literben sokkal nehezebb halat tartani, mert ami nagy probléma kis akváriumnál, az apró hiba nagy akváriumnál! :)) ( nehezebb felbontani a biológiai egyensúlyt!) Szerintem ezzel még várj! én 9000Ft-ért vettem kompletten az akváriumomat használtan. Sajnos nem nagyon figyeltem a literre, csak 54 literes! Először én is csak egy kicsit szerettem volna, de azóta... legszívesebben telepakolnám a szobámat 500 literesekkel..csak sajnos nem olyan nagy, és nem is engedik..:/ . Azt ajánlom nézz szét a vaterán, jófogáson, minden ilyesmin! ( Csak aztán jó legyen a szűrésed...) Nem szabad sok halat berakni egy kicsi akváriumba! Mielőtt beleraknád a halat, akkor az előtt MIN. 2 héttel összerakod, feltöltöd, bekapcsolod a szűrőt, hogy elszaporodjanak a bacik! Amúgy amit néztél, abba még kellene venni szűrőt, fűtőt, még valami felszerelhető lámpát... közel annyi lenne, mint egy 50-100 literes ezekkel felszerelve! Inkább csinálj egy nagy szép növényes akváriumot, és válassz bele azokba való halakat!

www.diszhal.info

2012. szept. 14. 19:07
 9/13 anonim ***** válasza:
15 ezerért mát találsz a vaterán vagy a teszveszem komplett akváriumokat mindennel felszerelve és nagyon jó összeállítások is vannak. Én 3éve 20000ft ért házhoz szállítással megúsztam az 54l- es akváriumot. Barátnőm múlt hónapban ezért az árért 72l es akváriumot vett.
2012. szept. 14. 23:12
 10/13 YourDestiny ***** válasza:
Kezdőként minél nagyobb akváriummal érdemes indítanod. Kis vízmennyiséget nagyon nehéz stabilan tartani.
2012. szept. 14. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!