Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Háttérbe épített szűrő?

Háttérbe épített szűrő?

Figyelt kérdés
Tervezgetek egy háttérszűrős akváriumot de előtte szeretném körbejárni a témát. Egy ilyen akvárium elkészítése már nem olcsó mulatság már és egy külső szűrő árával megegyezik. Pont ezért nem szeretném elkapkodni a döntést. Van e valakinek esetleg ebben a témában tapasztalata? A takarítása és karbantartása mennyire körülményes? Pozitív, negatív személyes tapasztalatok? Bármilyen ezzel kapcsolatos információ érdekelne.
2012. szept. 8. 12:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem olyan nehéz megcsinálni, de amúgy pont az a lényege, hogy tizedannyiba kerül, mint egy külső szűrő, szóval ha olyan drágán akarod megcsinálni, akkor szerintem jobb, ha gyári szűrőt használsz.

Egyébként a takarítása sem olyan vészes, azt kell belekalkulálni, hogy ez egy végleges dolog, ha egyszer így megcsinálod, az már úgy marad.

2012. szept. 8. 13:00
 2/4 A kérdező kommentje:
A tervezett háttérszűrőmet egy 3D-s háttérrel takarnám el. A szűrőanyagok szivacs, lávakő és kerámiagyűrűk lennének. Igazából a 3D-s háttér tolja fel az árát. Úgy vagyok vele ha már belekezdek akkor legalább mutatós legyen.
2012. szept. 8. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, értem, hát a 3d háttér nem a szűrő része, szóval ha ugyanolyat tennél külső szűrőhöz, akkor az is úgy lényegesen drágább lenne.

Mert egyébként aki kapható a barkácsolásra, az általában hátteret is maga szokott készíteni, hungarocellből, meg csemperagasztóból, és az úgy olcsóbb. De ez ilyen 300 liter körüli/fölötti akváriumoknál éri meg szerintem.

Amúgy szűrőanyagokból porózusabbakat választanék, a sima kerámiahenger kizárólag mechanikai szűrésre jó, de abból is csak a nagyobbakat szűri meg. A lávakő valamivel jobb, de még mindig nem az igazi. Eddig a szivacs a legjobb, abból tehetsz sokat, de azért 1-2 liter siporax jót tette a szűrésnek. Végül is a szűrő anyag a lényeg.

2012. szept. 9. 10:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem ez volt úgy, hogy a háttér mögött volt egy vízpumpa + szűrőanyagok:

[link]

Aztán ecsetalgás lett az egész háttér és kiszedtem.

Vágattam egy üveglapot háttérnek, és fúrattam rá 3 lyukat, 2 nagyot baloldalt, 1 kicsit jobboldalt, a 2 nagyon szívja be a vizet hátra, és jobboldalt meg az 1 kil lukon fújja akváriumba a pumpa. Szürke öntapadós fóliával bevontam hogy ne látszódjon mi van mögötte. Mögötte van a lehabzó, perlonvatta, korallzuzalék.

És tengeri akvárium lett belőle:

[link]

Jobb az üveglap, mert azt le lehet könnyen tisztítani. Persze a háttér meg szebb. Mondjuk ha nem lesz ecsetalga inváziód, akkor jó az is.

2012. szept. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!