Igaz az hogy egy "halcentiméter" egyenlő egy liter víz szükséglettel?
Az 1m/100 literes példa csak arra jó, hogy nem minden esetben hasznos ez a szabály. 30 literes akvárium nagyon kicsi az akvárium legalább 50 liternél kezdődik szerintem.
DE ha te 10db 3cm-re megnövő halat raksz egy 30 literes akváriumba akkor még nem tettél olyan rossza, hogy leharaphassák a fejedet. A jó szűrés és a levegőztetés legalább olyan fontos mint az akvárium mérete.
Én nagyjából így számolnám, de ezt én találtam ki:
1-2 centis 10-12db halnak 30-45 liter
3-4 centis 8-10db halnak 70-90 liter
5-6 centis 8-10db halnak 100-150 liter
7-10 centis 6-8db 200-300 liter
15 centis 4-6 db 300-400 liter
20 centis 1-2db 500-600 liter
Viszont azt is figyelembe kéne venni, hogy a torpedó formájú áramvonalas halak tudnak és szeretnek is gyorsan és sokat úszni, tehát nekik nagyobb hely kell.
A fátyolfarkú, meg a kis dagadt töpszli halak kisebb helyen is elvannak, de akkor is azért jó ha sok a víz, mert úgy nincs problém vele áramszünet esetén sem, nyaraláskor sem...
Pl ha egy 20 centis sügért beteszel 150 literbe és leáll a levegő, vagy a szűrő csak 2 órára, akkor megfullad a hal, mert abból a számára kevés vízből nagyon hamar elszívja az oxigént.
Egyébként 3-4 centis halakhoz nekem ez a 112 literes méret a szimpatikus. Ebből már össze lehet hozni egy látványos szép akváriumot. Persze csak ha van rá helyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!