Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az a zöld alga szerű...

Mi az a zöld alga szerű dolog, azon a kövön a teknős mellett? Mi a pontos neve?

2012. aug. 27. 18:15
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

A videóban egy pézsmateknős szerepel, a pézsmateknősök (10-14cm) életük nagy részében nem másznak ki a vízből, főleg csak tojásrakás céljából, a videóban a víztisztító megy, bár tény eléggé algásnak tűnik az a víz, és a talaj is tele van szennyeződéssel, ez alapján szerintem már legalább 4 napja nem lehet tisztítva. Teknősök gyorsan piszkítanak.

Nekem is ilyen teknőseim vannak, az enyémeknek van kimászójuk, de csak mert a kimászójuk egy a víztisztítóval összekötött, nagyon mutatós, szökőkút, mióta megvannak a tekik, 3 éve, önszántukból csak egyetlen egyszer láttam az egyiket kimászni a partra, akkor is amint anyám bejött a szobába, már be is menekült a vízbe. Szinte minden pézsmatekéikkel foglalkozó leírás, amit eddig olvastam, sajnos magyar nyelven sokat nem lehet találni, de az angolok is azt írják, hogy nem is szükséges nekik kimászót tartani. Az első videón, valószínűleg, fedeles pézsmatekik szerepelnek, nos ők még a pézsmatekinél is kisebbre, 8-11cm re nőnek meg, ha rendszeresen vannak táplálva, akkor nyugodtan lehet velük akár olyan kis halakat is tartani mint a neonhal, nagy valószínűséggel rájuk sem hederítenek, ellenben, a csigákat minden további nélkül megeszik, sőt kell is nekik adni. Amúgy köszönöm az algás válaszokat, majd megpróbálok teremteni ilyen körülményeket egy üres aksiban , és ha beválik, akkor a halasban is kifejlesztem:P

2012. aug. 28. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!