Miért bénulnak le folyamatosan a halaim?
Nem cserélsz túl sok vizet egyszerre?
Nem egyforma a halak tűrőképessége, ezért érheti ez mindig a vitiket.
Most csak viccelsz, ugye?!? UGYE?!?
Vitorláshal: 2-nek, MINIMUM 150 liter!
Aranyhal.: 4-nek: MIMMIMUM 200-250 liter!
Betta: NEM LEHET BELŐLE 2, csak EGY!
Hogy miért:
-nőstényt a hím SZÉTTÉPI, AGYONHAJSZOLJA!
-2 hím SZINTÉN SZÉTTÉPI EGYMÁST!
Szerintem most szépen vidd vissza mindegyik halad a boltba, és kezdj el olvasni, mit tarthatsz 60 literben!
( Gyorsan,mert meg fognak dögleni! )
Hű, hát ez így nem csoda, hogy nem működik. 1. vagyok egyébként.
Ezzel nem nagyon tudsz csinálni semmit, ahogy nőnek a halak, úgy fognak elpusztulni egyik a másik után.
Ezek nagyságrendekkel nagyobb akváriumba való halak.
Ráadásul a fan mini olyan 30 literig használható hatékonyan, neked meg 300 literre való halad volt.
Már kevesebb valamivel, és a folyamat nem fog megállni.
Ilyen méretbe kb 15 db neon, vagy zebradánió méretű és viselkedésű halnak lehet normális életteret biztosítani, szűrőből pedig az aquaelből a fan 2 kell.
Mehetne mondjuk 2× 6-8 fős rajhal csapat különböző szintekre, pl 8 zebradánió, + 6 páncélos harcsa, és hozzájuk mehetne 1 db hím betta.
Igazából a 8 dániót is azért írtam, mert már megvannak, de mivel a felszín közelében szinte 2 dimenzióban mozognak, így ők se ideális választás.
De még mindig sokkal használhatóbb, mint a mostani felállás.
Vízcseréből heti 30% kéne, és nem ártana letesztelni 1-2 dologra a vizet, mert attól, hogy egy ember nem betegszik meg tőle, egy hal, lehet hogy igen.
De ez most másodlagos, biztos, hogy a túltelepítésből adódó mérgezésben pusztulnak a halaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!