Ez a CO2 mennyiség nem jelent gondot az akvárium élővilágának? Nem túl sok? Folyamatosan mehet bele?
de ennyitől nem lesz semmi baja 8 darab guppinak
így van?
Vegyél tesztet.
De én igazából nem teszteltem semmit, a 112 literesbe kb fele annyit engedek, mint amit nálad látok. A törpeszívóharcsa a teszt alany, ha leáll egyhelybe és elkezdi gyorsan venni a levegőt, akkor lejjebb tekerem a CO2-t. A növényeken is meglátszik, mert ha 4-5 napig túl kevés CO2 megy a vízbe, már nem állnak olyan feszesen a levelek, és olyankor kicsit följebb tekerem, de csak finoman. Így én szemre be tudom lőni szerintem a jó mennyiséget, annak ellenére, hogy nem méregetem. Szerintem szépek a növények és a halak se döglöttek még meg, pedig éjjel is nyomom bele a CO2-t. Eleinte elzártam estére, de már nem tekergetem, azért hogy ne ingadozzon.
Jobb ha hagyom a beállított értéket. Nincs mágnes szelepem ami este kikapcsolná.
Ha pedig véletlenül rengeteg CO2 megy bele és elkezdenek a víz tetején pipálni a halak, akkor gyorsan bele kell lógatni egy levegőztetőt, és leállítani a CO2-t. A halak fontosabbak, nehogy megfulladjanak.
Egyébként voltak ecsetalgáim, nem sok, csak néhány kis szösszenetet láttam, feljebb nyomtam a CO2-t, de csak annyira hogy a halak még ne pipáljanak, és visszahúzódott az alga és talán a növények is szebbek lettek hogy mégtöbb CO2 ment bele, de akkor is egy picit visszább szoktam venni, a halak miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!