SOS! Mit tegyek? Megdöglenek a halak?
Sziasztok!
Kb.3 hónapja kaptam meg az akváriumot. Most egy nap alatt megdöglött 4 neonom, valószínű a többi sem éri meg a reggelt. AZ akváriumom csak 54 literes, van benne EHEIM szűrő, levegőztető, sok növény, egy Red Moor fa, a talaj égetett agyag, szóval szerintem minden a legjobb. :/ Van benne egy bettám, egy törpe gurámim, és 10 v. neonom ( volt). Most perpillanat olyan 5 van. Az előbb döglött meg mégegy, aki még lélegzett , nem tudott úszni, és össze visszaforgott. SZóval, a nagy kérdés: mit tegyek? Szedjem ki a maradék neonokat egy ideiglenes akváriumba tiszta csapvízzel? A többi halat is, ? Esetleg a melegtől halhattak meg? Előre is köszi a választ! :"(
csapvízbe semmiképp ne..azzal többet ártasz, a kútvíz meg szerintem túl kemény..nálunk legalábbis.
hűtést vészhelyzetben jeges flakonnal vagy sima jégakuval lehet, nekem attól nem lett bajuk, de sokak szerint baj lehet belőle.
vörös neonról díszhal.info azt írja, hogy 23-27 fok kell neki..
Antibiotikumot MIRE???
Milyen bakteriális fertőzést diagnosztizáltál?
Antibiotikummal, meg más fertőtlenítővel, amit egy előző versenyző ajánlott, egyetlen dolgot érsz el, totálisan hazavágod a szűrésed, és ha eddig voltak túlélők, utána már biztos nem lesznek.
A halaid egyszerűen megfőttek, és a gyenge szűrés miatt megmérgeződtek.
Ezekre nem hat az antibiotikum.
A teljesen friss víz meg túlságosan eltér az akváriumitól. Szerintem sokkot kapnának a különbségtől.
Amúgy nem rossz ötlet, de megvan ez a veszélye.
Inkább a hűtésre kéne koncentrálni. 50%-os vízcsere után most nem lehet olyan rossz a víz, ha így meghalnak, akkor teljesen friss vízben is meghalnak, mert akkor nem ezen múlt a dolog.
Biztosat senki nem állíthat, de első körben szerintem ez nitrit mérgezés (esetleg ammónia, vagy mindkettő)
és ha így van, és már sok nitrit került a szervezetükbe, nem sok mindent tehetsz értük. Nem sokat számít utólag a vízminőség, mert a nitrit leköti a hemoglobint, és nem tud O2-t felvenni a hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!