SOS! Mit tegyek? Megdöglenek a halak?
Sziasztok!
Kb.3 hónapja kaptam meg az akváriumot. Most egy nap alatt megdöglött 4 neonom, valószínű a többi sem éri meg a reggelt. AZ akváriumom csak 54 literes, van benne EHEIM szűrő, levegőztető, sok növény, egy Red Moor fa, a talaj égetett agyag, szóval szerintem minden a legjobb. :/ Van benne egy bettám, egy törpe gurámim, és 10 v. neonom ( volt). Most perpillanat olyan 5 van. Az előbb döglött meg mégegy, aki még lélegzett , nem tudott úszni, és össze visszaforgott. SZóval, a nagy kérdés: mit tegyek? Szedjem ki a maradék neonokat egy ideiglenes akváriumba tiszta csapvízzel? A többi halat is, ? Esetleg a melegtől halhattak meg? Előre is köszi a választ! :"(
Eheimből milyen szűrő? Hány fokos a víz?
Egyébként valószínűleg a melegtől haltak meg. Erre rátesz egy lapáttal, hogy túl volt terhelve az akvárium, gyanítom kevés volt a szűrés is, és a melegben bomlástermékek is hamarabb rohadnak be.
Csinálj egy 40-50%-os vízcserét, kicsit hidegebb vízzel. Ennyit tudsz tenni.
És találj megoldást a hűtésre.
Ugyanez a probléma, linkeltem ötleteket a hűtésre 6.válasz
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3..
Titkolózol még egy kicsit a szűrővel kapcsolatban, vagy telepatikusan próbáljuk kitalálni?
Vízcserék rendben vannak?
Akkor kb meg is van, ahogy az első válaszban írtam.
Ez a 2 dolog erősítette egymást.
A 2008-as 30-35 literbe való. Egy 54-esbe 2010-es kell.
Ez előbb utóbb bekövetkezett volna, az akvárium okos dolog, beállítja magát egy stabilabb szintre.
Most szerintem tuti, hogy a meleg indította be ezt a folyamatot, de eddig is pengeélen táncolt az akvárium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!